Tervetuloa mukaan Vertaistaloon!

Vertaistalo.fi on kansallinen, vertaistuesta tietoa tarjoava kanava. Vertaistalosta löytää tietoa sairastuneelle ja hänen läheisilleen vertaistukea tarjoavista yhdistyksistä.

Tavoitteena on asiakkaiden mahdollisimman vaivaton pääsy vertaistukipalveluihin ja mahdollisuus vertaistuen välitykseen. Vertaistukitoimintaa tarjoavien yhdistysten yhteystietoja kootaan sivulle www.terveyskyla.fi/vertaistalo/etsi-vertaistukea.


Tiedot kokoaa OLKA / EJY ry, joka toimii ylläpitäjänä ja kehittäjänä Vertaistalossa. Teknisestä toteutuksesta vastaa OLKA / HUS. 

Palvelu on maksuton sekä yhdistyksille että käyttäjälle.


Usein kysyttyjä kysymyksiä:


1. Olemme valtakunnallinen yhdistys / liitto. Kerromme esittelytekstissä paikallisyhdistysten toiminnasta. Voitteko lisätä esittelytekstiin linkin yhdistyksemme paikallistoiminnan sivustolle?

Mikäli haluatte linkin esittelytekstin sekaan, kirjoita siitä maininta tekstiin. Esim: Yhdistys-X on valtakunnallinen yhdistys ja perustettu vuonna 2010. *Paikallisyhdistysten toimintaa* (*http://www.linkki.com/paikallistoiminta) on ympäri Suomea 16 paikkakunnalla.


2. Voiko toimijakorttiin lisätä logon?

Kyllä voi. Voit lähettää web-käyttöön tarkoitetun logon (kuvamuodossa, .png, .jpeg, .jpg) Vertaistalon Ylläpidolle: vertaistalo@terveyskyla.fi Lisääthän viestiisi mukaan tiedon, mistä yhdistyksestä on kyse.


3. Yhdistyksemme järjestää vertaistukea myös muilla kielillä. Mainitsemmeko tästä?

Vertaistukitoiminnan monimuotoisuudesta on tärkeä kertoa vertaistukitoiminnan esittelyssä suomeksi tai toimintaa järjestettävällä kielellä. Esim. Kamratstöd för dig? *Konktakta och fråga mera!* (http://www.linkkiyhdistys.com/påsvenska)

Vaikka kirjoittaisitte toiminnankuvauksen suomeksi, lisäättehän diagnoosikohtaisia tai muita toimintaan liittyviä sanoja avainsanoihin myös toimintaa järjestettävällä kielellä.


4. Yhdistyksemme ei järjestä suomenkielistä vertaistukea, ainoastaan ruotsiksi / englanniksi / somaliksi. Haluamme olla mukana Vertaistalossa. Täytämmekö toimijalomakkeen?

Mikäli yhdistys ei järjestä suomenkielistä vertaistukea, voimme julkaista suomenkielisellä sivustolla yhdistyksen toimijakortin toimintaa järjestettävällä kielellä. Kirjoitattehan tässä tapauksessa myös avainsanat samalla kielellä.


Lisätietoja Vertaistalosta Ylläpidolta: 

Vertaistalon Ylläpito / OLKA, EJY ry
vertaistalo@terveyskyla.fi

Terveyskylä.fi

Vertaistalo on osa Terveyskylä-verkkopalvelua. Se on HUS:n koordinoima ja Suomen kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteinen kokonaisuus, johon on saatu rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä. Tutustu Terveyskylään: www.terveyskyla.fi 

Yhdistyksemme haluaa olla mukana Vertaistalossa:

Yhdistyksen virallinen nimi:

Toiminta-alue: mainitse kaikki paikkakunnat, joiden alueella yhdistys toimii. Mikäli olette valtakunnallinen toimija, riittää tiedoksi 'koko Suomi'.

Miten vertaistukea toteutetaan yhdistyksessänne (voit valita useamman)?

Kirjoita tähän lyhyt yhdistyksen esittely (max. 300 merkkiä).

Esim. "Yhdistyksen nimi" on perustettu vuonna 1500 toimimaan "näiden erityispotilaiden" sekä heidän läheistensä yhdyssiteenä ja etujärjestönä.

Kuvaa lyhyesti, minkälaista vertaistoimintaa yhdistyksessänne on. Kuvaa pysyvä tieto. (max. 300 merkkiä)

Esim. Yhdistys järjestää ryhmätapaamisia kerran kuukaudessa ja välittää koulutetun vertaistukihenkilön asiakkaalle pyydettäessä. Yhdistys on mukana OLKA-toiminnassa HUS:n Meilahden sairaala-alueella.

Tarjoaako yhdistys vertaistukea myös läheisille?

Pitääkö olla yhdistyksen jäsen, jotta voi osallistua vertaistoimintaan?

Yhdistyksen www-osoite:

Yhdistyksen sähköpostiosoite:

Ilmoita tässä joko yhdistyksen yleinen sähköpostiosoite tai vertaistukitoimintaa koskeva sähköpostiosoite (esim. info@yhdistys.com tai vertaistuki@yhdistys.com). 


Mikäli yhdistyksellä ei ole yhtä keskitettyä sähköpostiosoitetta tai vertaistukitoiminnan työntekijää, suosittelemme, että yhteystietona on ainoastaan yhdistyksen tai liiton nettisivut ( = linkki yhdistyksen yhteystietoihin, josta löytyy ajantasainen puheenjohtajan tai muun yhteyshenkilön yhteystiedot).


Tässä ilmoitettu sähköpostiosoite lisätään Vertaistalon uutiskirjelistalle, jolta voi milloin tahansa halutessaan poistua (huom! lisäys koskee vain yhdistyksen sähköpostiosoitetta, ei ilmoittajan osoitetta).

Kirjoita tähän avainsanat, joilla haluatte yhdistyksenne löydettävän Vertaistalon hakukoneesta. 

Avainsanat helpottavat oikean yhdistyksen löytämistä ja parantavat hakukonenäkyvyyttä.


Kirjoita sekä lääketieteellisiä että arkikielen sanoja ja paikkakunnat, jossa vertaistoimintaa järjestetään. Esim. sydän, eteisvärinä, sydänkohtaus, sydäninfarkti, Espoo, Kauniainen, Uusimaa, Etelä-Suomi. 


Yleisiä tuki- ja ryhmätoimintaa kuvaavia sanoja ei tarvitse lisätä avainsanoihin, kuten vertaistuki, vertaisryhmä, ryhmätoiminta jne.


Mikäli olette ilmoittaneet toiminta-alueekseenne 'koko Suomi', täydennämme paikkakuntatiedot avainsanoihin automaattisesti.


Mikäli järjestätte toimintaa muulla kielellä kuin suomeksi, huomioi tämä avainsanoissa.

Ilmoittajan nimi:

Tietoa kysytään vain ylläpidon yhteydenottoa varten.

Ilmoittajan sähköpostiosoite:

Tietoa kysytään vain ylläpidon yhteydenottoa varten.