Saara Salo: Kehityksellisen trauman vaikutukset ihmissuhteisiin -webinaari adoptoiduille ma 1.3. klo 17.00-18.30


Tervetuloa osallistumaan vain adoptoiduille suunnattuun webinaariin, jossa käsitellään Saara Salon johdolla mm. mitä on kehityksellinen trauma (varhaisissa kokemuksissa syntyneet haavat) ja miten ne voivat näkyä aikuisuudessa omissa läheisissä ihmissuhteissa, parisuhteessa sekä suhteessa omiin lapsiin.


Monet varhaisten kokemusten aiheuttamista vaikutuksista ovat piileviä ja – onneksi- niiden kanssa on moni myös oppinut selviämään. Moni on saanut myös korjaavia ja suojaavia kokemuksia myöhemmissä kiintymyssuhteissaan. On kuitenkin tärkeä myös tiedostaa, minkälaisia automaattisia ja usein tiedostomattomia reagointimalleja itsessä voi herätä läheisten emotionaalisten suhteiden erilaissa arjen paineissa. 


Ymmärtämällä omia herkkyyksiään voi parhaalla mahdollisella tavalla auttaa omia aikuisiän ihmissuhteitaan muokkautumaan turvalliseksi. Esimerkiksi miten muistaa kommunikoida omalle kumppanille avoimesti ja selkeästi omia pelkojaan tai epävarmuuttaan ja miten sietää myös itse läheisten tunnetarpeita kuormittumatta niistä liikaa. Webinaarissa huomioidaan erityisesti adoptiotaustan merkitystä. Webinaarin aikana on mahdollisuus osallistua ja esittää kysymyksiä.


"Olen työskennellyt koko työurani kiintymysuhteen ja reflektoivan vuorovaikutuksen parissa niin lasten, perheiden kuin parien kanssa. Kehityksellisen trauman kysymykset ja vaikutukset nousevat arjen työssäni usein vastaan. Niitä ymmärtämällä on mahdollista parantaa omien ihmissuhteiden laatua huomattavasti."  -Saara Salo, PsT, laill. psykologi & psykoterapeutti (perhe-, pari ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia)Webinaari on suunnattu adoptoiduille aikuisille, mutta myös alle 18-vuotiaat adoptoidut voivat osallistua. Alle 15-vuotiaiden on kuitenkin hyvä keskustella osallistumisesta huoltajan kanssa. Webinaari on maksuton, toteutetaan suomeksi ja järjestetään Zoom-alustalla.


Sitovat ilmoittautumiset to 18.2. mennessä!


Lisätietoa Zoom-sovelluksen käytön aloittamisesta löydät mm. täältä!


Saat viimeistään perjantaina 19.2. sähköpostiisi (muista tarkistaa myös roskapostilaatikkosi) vahvistuksen sekä Zoom-linkin, minkä kautta pääset osallistumaan mukaan webinaariin. Lähetämme webinaarista myös muistutuksen sähköpostise lähempänä ajankohtaa. Merkitsethän tapahtuman kuitenkin kalenteriisi (esimerkiksi puhelimeen), kiitos!

HUOM! Webinaarin luento-osuus taltioidaan ja se tulee olemaan katsottavissa jäsenillemme. Mikäli et ole vielä jäsenemme, voit liittyä alempaa tästä lomakkeesta löytyvän linkin kautta.

Osallistujan etu- ja sukunimi

Puhelinnumero

Sähköpostiosoite

Ikä

Olen

Voit esittää jo valmiiksi sekä anonyymisti kysymyksen/kysymyksiä Saaralle:

Oletko Adoptioperheet ry:n jäsen?

Etkö ole vielä jäsenemme? Liity tästä:


Liity nuorisojäseneksi (5€ / vuosi) tai täysjäseneksi tästä (29€/39€ / vuosi) tästä! Nuorisojäsenyys on tarkoitettu 13-29-vuotiaille adoptoiduille!

Muuta asiaa tai palautetta Adoptioperheet ry:lle?

Vastaa myös adoptoiduille suunnattuihin kyselyihin ma 1.2.2021 mennessä:

Lisätietoja

Vertaistoiminnan suunnittelija

Elias Helminen

045 882 7080

elias.helminen(at)adoptioperheet.fi


Voit tutustua rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen täällä.

0%