Uutiskirje maaliskuu 2015

Muutosten vuosi

Sateenkaariperheiden uudistunut hallitus on aloittanut työskentelynsä. Aivan ensimmäisenä perustettiin muutamia työryhmiä sekä esitettiin sääntömuutoksia. Rapsakka alku. Yksi ryhmistä tulee pohtimaan järjestön strategiaa. Onhan yhdistys kasvanut todella voimakkaasti viime vuosien aikana, ja toisaalta poliittinen ilmasto - samalla suomalaisten asenteet - on muuttunut merkittävästi samaan aikaan. Prosessi tulee olemaan osallistava, joten stay tuned.

Tuleva vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen monestakin syystä eikä vähiten siksi, että kevään eduskuntavaalien myötä selviää miten hyvin asemaamme edistävät poliittiset voimat pääsevät valtaan. Käythän siis äänestämässä. Juuri nyt on myös erinomainen aika antaa puolueiden johtajille palautetta ja toiveita Sateenkaariperheiden aseman parantamisesta. Vierailu vaaliteltalla tai meili jäävät mieleen.

Omalta osaltani olen onnellinen, että saan toimia perhejärjestössä. Sateenkaariperheiden toimintasuunnitelma on pullollaan valtavan määrän erilaisia toimenpiteitä, joilla edistetään perheidemme ja läheistemme elämää. Mielestäni on selvää, että jäsenille ja muille sateenkaari-ihmisille suunnattu sosiaalinen vertaistoiminta on yhtä tärkeää toimintaa kuin vahvistuva edunvalvontatyö poliittisia päättäjiä kohtaan. Ilman aktiivisia jäseniä, paikallisia ryhmiä ja asiantuntevaa henkilökuntaa homma ei toimisi. Vähimmillään se on yksi hymy vieraalle ihmiselle vertaistapaamisessa, isoimmillaan perheidemme yhdenvertaisuus Suomessa ja maailmalla. Kiitos siis sinulle tuestasi!

Eniten olen itse oppinut palautteesta. Terveiset, toiveet ja risut otan vastaan enemmän kuin iloiten. Toivottavasti kynnys on matala olla yhteydessä!

Elina Laavi

Puheenjohtaja


puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

PS. Tervetuloa kevätkokoukseen la 21.3. klo 17

Tässä kirjeessä lisäksi mm:


* Joensuun yleisöennätys

* Perhevapaat yhdenvertaisemmiksi

* KAKSI ÄITIÄ -valokuvanäyttely

* Lapset sitoo naisparin yhteen

* Julkisille klinikoille, mars!

* Olemme nyt Twitterissä!

* Miesten perheellistymismahdollisuudet

* Uusia esitteitä julkaistu

* Ryhdy kouluttamaan ammattilaisia

* Blogi: Pride, viisut ja vaalit

* Eronnut - meillä on kurssi sinulle

* Ilmoittaudu NYT: kesäleiri

* Sateenkaariperhepäivää juhlitaan

* Paikallistapahtumia käsittämättömän paljon!!!

AJANKOHTAISET LAUSUNNOT, TIEDOTTEET JA PÖYTÄKIRJAT

Tilaa tämä uutiskirje suoraan sähköpostiisi >>
(jäsenille uutiskirje lähetetään automaattisesti kuukausittain)
Jäseneksi tai kannatusjäseneksi voivat liittyä kaikki, tutustu jäsenyyteen täällä >>

Uutisia ja ajankohtaista

Eduskuntavaalit – käytä 4 mahdollisuuttasi vaikuttaa

1. Levitä omassa vaalipiirissäsi ehdokkaille ja puolueiden paikallisosastoille Sateenkaariperheet ry:n hallitusohjelmatavoitteita >>

2. Kerro omalle ehdokkaallesi tarkemmin perhepoliittisista tavoitteistamme >>

3. Osallistu oman alueesi vaalipaneeleihin ja esitä sateenkaariperheiden oikeuksia ja palveluita koskevia kysymyksiä ehdokkaille

4. Tule kuulemaan Sateenkaariperheet ry:n, Setan, Trasekin ja Amnestyn vaalipaneelia:

Vaalipaneeli: Kohti sateenkaarevaa Suomea!

Ke 25.3. kello 16-18, Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, 00100 Helsinki


Keskustelun pääteemat ovat itsemääräämisoikeus, elämänkaari ja palvelut sekä ihmisoikeuspolitiikka. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille.

Varmistuneet panelistit:
Johan Ekman (Ruotsalainen Kansanpuolue)
Ritva 'Kike' Elomaa (Perussuomalaiset)
Tapio Huttula (Keskusta)
Mai Kivelä (Vasemmistoliitto)
Jaana Pelkonen (Kokoomus)
Jani Toivola (Vihreät)
Pilvi Torsti (Sosiaalidemokraatit)

Tila on esteetön. Tilaisuus streemataan suorana verkossa. Voit seurata keskustelua Twitterissä #SateenkaariSuomi-tunnisteen kautta.

Kutsu kevätkokoukseen

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen lauantaina 21.3. kello 17 alkaen yhdistyksen toimitiloissa Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, Helsinki. Päätöksiä uusista säännöistä ja aktivistien tapaamista kautta maan. Pientä purtavaa ja kahvitarjoilu.

Hallitus esittää yhdistykselle uusien sääntöjen hyväksymistä. Uusien sääntöjen mukaan hallituksen jäsenet valittaisiin aiempaa pidemmille kaksivuotisille kausille, hallituksen kokoa pienennettäisiin, säädeltäisiin tarkemmin jäsenten äänioikeudesta yhdistyksen kokouksissa, uudistettaisiin nimenkirjoituspykälä ja nykyaikaistettaisiin yhdistyksen tarkoitusta koskeva pykälä. Uusien sääntöjen lisäksi hyväksytään vuoden 2014 tilinpäätös ja myönnetään hallitukselle vastuuvapaus. Kokouksen arvioidaan kestävän noin tunnin verran. Kaikki kokouspaperit julkaistaan yhdistyksen nettisivuilla viimeistään 10.3.

Kokouspaperit ja lisätietoja Sateenkaariperheiden kevätkokouksesta 2015 >> 

​Joensuun koulutuspäivässä ennätysyleisö

Tammikuussa tehtiin koulutushankkeen yleisöennätys, kun Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulun suureen auditorioon ahtautui yli 200 opiskelijaa ja ammattilaista pohtimaan sateenkaariperheiden kohtaamista. Paikalla olivat myös Yle Pohjois-Karjala sekä paikallislehti Karjalan Heili.

”Näiden avointen koulutuspäivien vetäminen on aina palkitsevaa, mutta Joensuusta jäi aivan poikkeuksellisen hyvä mieli. Yhteistyö ammattikorkeakoulun kanssa toimi erinomaisesti ja koulutettavat olivat todella aktiivisia ja innostuneita”, iloitsee koulutussuunnittelija Tiia Forsström. 

Myös Kareliassa yhteyshenkilönä toiminut lehtori Mikko Häkkinen on tyytyväinen: ”Tällaista koulutusta on todella tarvittu tällä alueella. Hienoa, että Sateenkaariperheiden koulutushanke mahdollisti tämän”. 


Yhdenvertaisuuslainsäädäntö

yhdenvertaistui

Vuoden alusta astui voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki. Samalla tasa-arvolakia päivitettiin. Uudistukset ovat todella tärkeitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osalta, mutta vähintään yhtä tärkeää on miten ne seuraavien vuosien aikana viedään täytäntöön. Tässä meillä järjestöilläkin on paljon työtä.

Uuden yhdenvertaisuuslain myötä seksuaalivähemmistöjen syrjintä kiellettiin myös muilla kuin työelämän alueella. Syrjintäkielto yltää nyt kaikkien syrjintäperusteiden osalta kaikkeen muuhun paitsi yksityiseen ja uskonnolliseen elämään. Merkittävää on se, että perustettiin uusi yhdenvertaisuusvaltuutettu, jonka tehtäviin kuuluu syrjinnän seuraaminen ja ehkäisy myös seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Aiemmin se ei ollut minkään laillisuusvalvojan tarkkailussa. Yhdenvertaisuusvaltuutettuna aloitti vuoden alusta Eva Biaudet.

Tasa-arvolain uudistettiin siten, että lain katsotaan nyt suojaavan syrjinnältä myös sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella. Sukupuolivähemmistöjen syrjintää seuraa tasa-arvovaltuutettu. Työpaikoille, viranomaisille ja ensimmäistä kertaa myös oppilaitoksille säädettiin aiempaa laajempi velvollisuus ennalta ehkäistä syrjintää. Kaikki yli 30 työntekijän organisaatiot ovat velvollisia laatimaan organisaatiokohtaiset tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat.

Perhevapaiden yhdenvertaisuus askelen lähempänä

Suomen hallituksen hallitusohjelmassa on lukenut tällä vaalikaudella monimuotoisten perheiden perhevapaiden korjaaminen. Monen muun asian kanssa asia on jäänyt hallitukselta hoitamatta. Tammikuussa, aivan hallituksen toimikauden päättyessä, STM nimitti työryhmän selvittämään monimuotoisten perhevapaiden ongelmia.

Työryhmän tehtävänä on antaa alustavat esitykset jo huhtikuussa ja lopulliset esityksensä lokakuussa. Sateenkaariperheet on edustettuna työryhmässä. Sateenkaariperheiden tavoitteena on korjata ongelmat yksin lastaan hoitavien miesten vanhempainvapaissa sekä naisparien, etävanhempien ja useamman kuin kahden vanhemman ”isyysvapaissa”. Päättäjistä riippuu, mitä esitykset lopulta säädetään laiksi. Aikaa joka tapauksessa kuuluu vähintään pari vuotta ennen kuin lainsäädäntö lopulta muuttuu. 


KAKSI ÄITIÄ – Aino Vuokolan valokuvia


Helsingin Virka gallerian kulmassa käynnissä oleva näyttely esittelee suomalaisten naisparien muodostamia lapsiperheitä. Näyttelyssä käsitellään paitsi naisparien välistä rakkautta, myös vanhempien rakkautta lapsiaan kohtaan. Näyttely on auki 20.2.-12.4.2015. Virka Galleria, Helsingin kaupungintalo, Sofiankatu 1

Lisätietoja >> 
Toinenkin näyttely Helsingissä vielä tämän viikonlopun​

Sateenkaaren päässä-näyttelyssä esitellään neljän kuvittajan ja sarjakuvataiteilijan töitä, aiheina muun muassa sateenkaariperheet ja erilaiset sukupuoliin kohdistetut odotukset. Näyttelyssä nähdään mm. vastikään Arvid Lydecken-palkinnon voittaneen Ikioma perheeni-kirjan kuvituksia, hahmoja Viisi villiä Virtasta-kirjoista sekä Voima-lehdestä tuttuja Pilli-Liisa sarjakuvia. 

Alunperin Helsingin sarjakuvafestivaalien ohjelmaan kuuluneen näyttelyn taiteilijat ovat Heidi Savilakso-Saatsi, Aiju Salminen, Alexandra Forss ja Noora Katto. Näyttely on esillä Helsingin keskustassa Rikhardinkadun kirjastossa vielä sunnuntaihin 8.3. saakka.

Yhdessä saadut lapset sitovat naisparin yhteen

Lapseton naispari eroaa todennäköisemmin kuin naispari, jolla on yhdessä saatuja lapsia. Tulos on vastaava kuin vastakkaista sukupuolta olevilla pareilla. Sen sijaan miespari, jolla on yhdessä saatuja lapsia, eroaa todennäköisemmin kuin lapseton miespari. Näin ainakin Norjassa, jossa maan tilastokeskus on selvittänyt erojen yleisyyttä ja niiden taustatekijöitä suhteensa rekisteröineillä ja naimisissa olevilla sateenkaaripareilla ja vastakkaista sukupuolta olevilla pareilla. Aiemmissa liitoissa saadut lapset lisäävät eron riskiä kaikilla pariskunnilla.

Yhdessä saatujen lasten katsotaan toimivan yhdessä pysymistä edistävänä ”liimana” puolisoiden välillä. Miesparien poikkeava tulos saattaa johtua siitä, että heistä alle kolmella prosentilla on yhdessä saatuja lapsia, ja tämä vähemmistö on mahdollisesti kokenut paljon stressiä lapsen saamiseksi ja vanhemmuutensa puolustelemiseksi.

Aineisto kattaa kaikki Norjassa vuosien 1993-­2010 välillä rekisteröidyt parisuhteet ja solmitut avioliitot samaa sukupuolta olevien kumppaneiden välillä eli yhteensä 3 422 paria. Vertailun kohteena olevia vastakkaista sukupuolta olevien liittoja solmittiin tuona aikana 407 495 kappaletta.

Norjassa samaa sukupuolta olevilla pariskunnilla on korkeampi riski erota kuin vastakkaista sukupuolta olevilla pareilla. Naisparit eroavat siellä todennäköisemmin kuin miesparit, mikä vastaa Suomen tilannetta. Tätä on selitetty sillä, että miespareista parisuhteensa rekisteröivät ainoastaan toisiinsa erityisen sitoutuneet parit.

Lisätietoja >>

Sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia kartoitetaan loppukeväästä

Suomessa ei ole toistaiseksi lainkaan tutkimustietoa sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnista. Käynnissä olevassa hankkeessa sitä on ryhdytty selvittämään. Kyselytutkimukseen toivotaan vastaajiksi sateenkaariperheiden 10­-18-vuotiaita lapsia ja heidän vanhempiaan. Vaikka lapsi eläisi sateenkaariperheessä vain osittain, osallistuminen on tärkeää. Tuloksia hyödynnetään sateenkaariperheiden tukemisessa, palveluiden kehittämisessä ja lainsäädäntöön vaikuttamisessa. Tutkimushankkeen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen toteuttaa Sateenkaariperheet ry yhteistyössä Väestöliiton kanssa.

Kyselytutkimukseen voi ilmoittautua ja osallistua touko-kesäkuussa 2015. Seuraavassa uutiskirjeessä on tarkempia tietoja. 


Katso nettiluento lasten hyvinvoinnista

Tutkimushankkeen tutkija Kia Aarnio luennoi aiemmin tehdystä (lähinnä ulkomaisesta) tutkimuksesta, joka koskee sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia. Katso nettiluento täältä >>


Nettiluento pohjautuu joulukuussa julkaistuun kirjallisuuskatsaukseen >>

Perheet: hakekaa hedelmöityshoitoja julkisilta klinikoilta!

Hedelmöityshoitojen kustannuksen julkisilla klinikoilla on murto-osa yksityisten klinikoiden kustannuksista vaikka otettaisiin huomioon Kelan korvaukset. Toistaiseksi sateenkaariperheet eivät ole saaneet juuri koskaan palveluita julkisilta klinikoilta. Transtaustaiset henkilöt ovat yksittäistilanteissa saaneet joitain hoitoja, naisparit ja apilaperheet eivät koskaan.

Laissa hedelmöityshoidoista ei kuitenkaan ole mitään perustetta tälle syrjivälle käytännölle. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen on kiinnittänyt syrjintään huomiota ja teetätti uudet kiireettömän hoidon suositukset hedelmöityshoidoille, jotka STM julkaisi syyskuussa. Muutosta julkisten klinikoiden käytännöissä ei kuitenkaan tunnu tapahtuneen ainakaan vielä. Joulun alla ministeri pyysi klinikoilta selvitystä miten ne aikoivat puuttua syrjiviin käytäntöihinsä. Jäämme odottamaan ministeriön jatkotoimia.

Vaikka ministeri on ollut asiassa aktiivinen, voi hyvin olla, että sateenkaariperheet saavat palvelunsa vasta kun joku reipas perhe on lähtenyt yhdistyksen tuella viemään asiaa läpi kantelutietä. Myös Ruotsissa tilanteen parantuminen vaati kantelua.

Nyt olisi suuri tarve sille, että sateenkaariperheet hakisivat erilaisissa tilanteissa hoitoja myös julkisilta klinikoilta, jotta saamme tapauksia uuden yhdenvertaisuusvaltuutetun tutkittaviksi. Rohkaisemme kaikki perhettä yrittäviä hakemaan palveluita yksityisten klinikoiden lisäksi julkisilta, ja olemaan yhteydessä meihin, jos / kun klinikat antavat kielteisiä hoitopäätöksiä. Jos saatte kielteisen päätöksen, pyytäkää päätös kirjallisena *perusteluineen*. Jos perustelu on, että emme tee lainkaan lahjasoluhoitoja, pyytäkää perustelemaan myös miksi lahjasoluhoitoja ei tehdä. Kun kerrot omasta keissistäsi meille, et vielä sitoudu viemään sitä eteenpäin millään lailla. Voimme keskustella asiasta kanssanne. Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston palvelut eivät maksa mitään. Asian eteenpäin vieminen ei tarvitse tapahtua niin, että tulette julkisuuteen asian kanssa, ellette niin toivo. Jos valtuutetun toimet eivät riitä, tarvittaessa asiasta voidaan myös tehdä rikosilmoitus syrjinnästä tai haastaa klinikka tuomioistuimeen.

Julkisille klinikoille voi hakeutua esimerkiksi kun on tarvetta saada inseminaatiohoitoja lahjasoluilla, talettaa omia sukusoluja ennen sukupuolen korjausprosessia tai päästä IVF-hoitoihin, jos inseminaatiohoidot kotona tai klinikalla eivät ole tehonneet. Inseminaatiohoidoille lahjasoluilla sanotaan todennäköisimmin ei, mutta sitä tärkeämpää olisi saada tuollainen päätös yhdenvertaisuusvaltuutetun tutkittavaksi. 

Yhteydenotot Sateenkaariperheisiin: juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi, 044 997 1956

Uutisia lyhyesti

Seuraa Sateenkaariperheitä Twitterissä

Sateenkaariperheet on nyt myös Twitterissä >>  Voit seurata tilimme kautta järjestön kuulumisia ja saat vinkkejä sateenkaariperheitä koskeviin juttuihin netissä. Twiittejä sateenkaariperheistä löytyy myös aihetunnisteella #sateenkaariperhe.

Uudet hankkeet suunnitteilla

Sateenkaariperheet ry valmistelee tänä keväänä Raha-automaattiyhdistykselle hakemukset kahden hankkeen rahoittamiseksi. Toisen hankkeen nimi on Väriä perhehoitoon, ja sen tavoitteena on lisätä sateenkaariperheiden määrää lastensuojelun perhehoitajina. Perhesuhdekeskus-hankkeen tavoitteena on laajentaa perhesuhteisiin liittyvää vertaistoimintaa koko Setan jäsenjärjestökentällä ja tarjota kaikista vaikeimmissa perhetilanteissa oleville perheille myös ammatillista tukea.

Miestyöryhmään ehtii vielä mukaan

Yhdistyksen hallitus nimesi alkuvuodesta vakituisen miestyöryhmän seuraamaan, kehittämään ja toteuttamaan Sateenkaariperheiden miehille suunnattua toimintaa sekä edistämän HBT-miesten oikeuksia ja perheellistymismahdollisuuksia. Työryhmä kaipaa jäsenikseen kaiken sukupuolisia henkilöitä, joita yhdistyksen miestyö ja miesten aseman kehittäminen kiinnostaa. Yhteydenotot juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi.

Toukokuussa juhlitaan kansainvälistä sateenkaariperhepäivää

Kansainvälistä sateenkaariperhepäivää juhlitaan aina tuokokuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestämällä iloisia ja näkyviä perhetapahtumia ympäri maailman. Viime vuonna tapahtumia oli lähes sadassa kaupungissa viidellä mantereella. Tänä vuonna Suomessa päivää vietetään perhetapahtumilla ainakin Helsingissä, Porissa, Tampereella ja Turussa. Tarkemmat tapahtumatiedot uutiskirjeen lopussa kunkin kaupungin omissa tiedoissa.

Vuosi 2014 jälleen ennätysten vuosi

Vuosi 2014 oli edelleen voimakkaan kasvun kautta yhdistykselle. Esimerkiksi jäsenmäärä kasvoi 19 prosentilla, paikallistoiminnan osallistumiset 50 prosentilla, annettu neuvonta 25 prosentilla ja varsinaisen toiminnan kulut 15 prosentilla. Vuoden 2014 toimintakertomus julkaistaan ensi viikolla yhdistyksen nettisivuilla kevätkokouspapereiden osana.

Eurooppapäivät siirretty Riminiltä Portugaliin

Sateenkaariperheiden Eurooppapäivät tuovat jopa tuhat ihmistä eripuolilta Eurooppa yhteen vuosittain. Tämän vuotinen tapahtuman oli tarkoitus sijaita Riminillä, Italiassa, kuten aiemmin on tiedotettu. Italian sisarjärjestömme ei kuitenkaan nyt omista syistään kykenekään järjestämään tapahtumaa. Sen sijaan Portugalin sisarjärjestömme on rientänyt apuun ja tapahtuma saadaan järjestettyä Portugalissa 15.-18. lokakuuta 2015. Laittakaa päivämäärä kalentereihinne. Lisätietoja on luvattu lähiaikoina.


Toiminnanjohtaja esittelee miesten perheellistymismahdollisuuksia

Netilluento: Monta tietä sateenkaari-isäksi to 16.4. kello 17-18.30. Toiminnanjohtaja Juha Jämsä kertoo, millaisia mahdollisuuksia HBT-miehillä on vanhemmuuteen ja mitä tulee ottaa huomioon. Luennon jälkeen Juha vastaa kuuntelijoiden chat-kysymyksiin. Luento jää myös tallenteena palveluun. Luento löytyy osoitteesta www.perheaikaa.fi

Setassakin uusi puheenjohtaja

Setassakin on aloittanut vuoden alusta uusi puheenjohtaja Panu Mäenpää, joka haluaa korostaa erityisesti nuorten osallisuutta ja yhteistä tekemistä. Uuden puheenjohtajan tervehdyksen voit lukea täältä >>

Sateenkaariperheiden perhevalmennusta nyt myös verkkokurssina!

Marraskuussa aukesi sateenkaariperheiden perhevalmennus verkkokurssina Perheaikaa.fi-palvelussa. Kurssi on itseopiskelumateriaali, jonka voi käydä omaan tahtiinsa. Verkkokurssin ja kurssille liittymisohjeet löydät täältä >>

Verkkokurssi toimii esimerkiksi orientoivana materiaalina varsinaiselle perhevalmennuskurssille. Vuoden 2015 varsinaisista kursseista tietoa myöhemmin tässä uutiskirjeessä.

Uusia esitteitä ammattilaisille, läheisille ja koululaisille

Painokoneet ovat ahkeroineet toimistolle laatikkokaupalla uutta esitemateriaalia. ”10 askelta sateenkaariperheiden kohtaamiseen” on tiivis paketti perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. ”Sateenkaaren tällä puolen”-vihkoseen puolestaan on koottu tietoa ja tukea sateenkaariperheiden läheisille, kuten isovanhemmille ja perheystäville. Myös vanha ”Sateenkaariperheet päivähoidossa ja koulussa”-kokonaisuus on uudistettu ja taitettu vihkosen muotoon. Lisäksi sateenkaariperheiden kouluikäisille lapsille on tulossa oma hauska opas!

Kysy lisää toimistolta info@sateenkaariperheet.fi

Kouluttajakoulutus: ilmoittaudu NYT!

Ammattilaisten täydennyskouluttaminen sateenkaariperheiden erityiskysymyksistä edellyttää riittäviä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia. Viikonlopun mittainen intensiivikoulutus antaa mahdollisuuden hankkia molempia.

Aika: 11.–12. huhtikuuta 2015, lauantaina klo 9–16, sunnuntaina klo 10–15. Paikka: Kotola, Yrjönkatu 29 A 1, Helsinki. Katso lisää Tulevia koulutuksia -osiosta!

Seuraavat Uutiskirjeet

Seuraavat uutiskirjeet lähetetään 24.4., 29.5. ja 28.8.

Lisää uutisia 

yhdistyksen Facebookissa >> ja Twitterissä >>

Pride, viisut ja vaalit​

Sateenkaariperheiden blogistina toimii Suvi Pilvi Kivelä, joka pohdiskelee blogissaan perhe-elämää uudessa elämäntilanteessa. Kivelä on juuri muuttanut kauas etelään Kaustisille, mutta osa perheestä on yhä kotikunnassa Inarissa. Kivelän perheeseen kuuluvat puolison lisäksi 6- ja 11-vuotiaat lapset. Hän toimii viestintäalan yrittäjänä ja on virkavapaalla saamelaisarkistosta. Uusi kirjoitus julkaistaan kuusi kertaa vuodessa aina kun Sateenkaariperheiden uutiskirje ilmestyy

Kuten viime blogikirjoituksen aikaan, olen jälleen lomailemassa pohjoisessa. Alkuvuosi on mennyt arjen tuoksinassa yhtä humahtaen kuin pohjanmaan lumet helmikuun loppupuolella. Juuri siinä vaiheessa, kun vettä tuli taivaalta toista päivää kuin aisaa, pakkasimme sukset boksiin ja suuntasimme pohjoiseen. Hiihtoloma starttasi varsinaisella ilotulituksella, kun juhlistimme Arctic Prideä Rovaniemellä koko perheen voimin. Arctic Pride järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa ja meille ensimmäisestä kerrasta mukana olleille se alkoi tuntua jo traditiolta.

Erityisesti nautimme tänä vuonna siitä, että Rovaniemen Seta ja Priden järjestäjät olivat huomioineet ohjelmassa myös perheet. Lauantaiaamuna suuntasimmekin keskustan Angry Birds –puistoon ulkoilemaan muiden lapsiperheiden ja lapsenmielisten kanssa. Paikalla oli arktisesta viimasta ja pakkasesta huolimatta ilahduttavan paljon iloisia isoja ja pieniä ihmisiä. Ihana pehmoinen Kettu sai paljon halauksia ja kuuma mehu lämmitti. Tapahtuma oli varmasti kaikkien paikalla olleiden mielestä onnistunut ja jätti tuntuman, että kävijöitä saattaisi jo löytyä vakinaiseenkin sateenkaariperhetoimintaan, jos sellaista Rovaniemellä järjestettäisiin.

Puistosta suuntasimme yhdessä kulkueeseen, jossa ainakin uutisten mukaan oli viitisensataa osanottajaa. Setan puheenjohtajan Panu Mäenpään ja muiden paikalla olevien, aina Utsjoelta saakka saapuneiden tuttujen kanssa kävelimme pitkin Rovakatua – samalla, kun puolisoni Anna joikasi megafoniin niin, että kaupunki raikasi. Sampoaukiolla päästimme ilmapallot irti ja hetken verran pilvinen taivas oli sakeana värikkäitä pisteitä kaikissa sateenkaaren väreissä. Kulkueen jälkeen saimme vielä järjestettyä lastenhoitoasiat niin onnekkaasti, että saimme vielä pisteenä i:in päälle, parin kuukauden erossa olon jälkeen, parisuhdeaikaa ja riekkua tanssilattialla aamutunneille – ennen hotellin valkeisiin lakanoihin pujahtamista. Oi onnea napapiirillä.

Lue loppuun täällä >>


Kaikki aiemmatkin blogikirjoitukset löytyvät osoitteesta www.sateenkaariperheet.fi/blogi. Siellä voit myös kommentoida Suvin kirjoitusta. Blogi julkaistaan Sateenkaariperheiden uutiskirjeen lisäksi Perheaikaa.fi-nettipalvelussa.
Muita sateenkaariperhe -blogeja löydät täältä>>

Tapahtumauutisia


Talvileiri


Runsaan 70 hengen talvileiri sujui mukavan talvisen sään vallitessa Janakkalan Rantalahdessa. Leiritunnelmia aikuisten palautteiden muodossa:


”Hyvin toimi ja kaikki lapset viihtyivät ryhmissään ja vahdeilla oli selkeesti homma hanskassa! :)”

”Toimi yllättävän hyvin nuo Tuulin ryhmät. Tuolla struktuurilla päästiin nopeasti syvälle keskusteluun.”

”Tosi kivasti monenlaista ohjelmaa, varmasti jokaiselle jotakin. Keskustelut toimi hyvin.”

”Yhteinen höpöttely ja kumiaskartelu oli mukavan leppoisaa ja jokainen sai puuhailla omiaan ja höpistä jos mieli

teki, tällaista lisää!”

”Kivaa koko perheen yhteistä puuhaa, disco oli varsinkin alle kouluikäisten mieleen. Ihanaa oli lasten riemu!”

Teini-ikäiset tutustuivat Room Escapeen

Tammikuun lopulla isoilla koululaisilla oli mahdollisuus käydä pelaamassa sittemmin vasta yleisölle avattu pakohuonepeli Room Escape Running Rabbittin KGB-huone. Nuoret ja yksi vanhempi suorittivat tunnin aikana kaikki huoneen visaiset arvoitukset ja ratkaisivat pelin, eli pääsivät pakenemaan huoneesta, joka oli sisustettu kylmän sodan agentin työhuoneeksi. Pelin imuun joutunut ja ulos pääsystä hiukan pöllämystynyt nuoriso sai tasoitella mielialojaan ennen kotiin menoa donitsien ja limun äärellä.

Tulevat koulutukset

Vielä ehdit: 

hae kouluttajakoulutukseen!

Kouluttajakoulutus 11.–12.4. Helsingissä

Hakuaika päättyy maanantaina 9.3.


Lasten ja perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten täydennyskouluttamiseen fokusoineen hankkeemme rahoitus on katkolla toukokuussa. Jotta suureen kysyntään voidaan jatkossakin vastata, Sateenkaariperheet ry tarvitsee lisää osaavia kouluttajia.

Ammattilaisten täydennyskouluttaminen sateenkaariperheiden erityiskysymyksistä edellyttää riittäviä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia. Viikonlopun mittainen intensiivikoulutus antaa mahdollisuuden hankkia molempia.

Kouluttajakoulutukseen hakevilta toivomme kokemusta joko koulutustoiminnasta tai esim. sosiaali-, terveys- tai opetusalan töistä sekä perustietoja perheiden, seksuaalisen suuntautumisen ja/tai sukupuolen moninaisuudesta. Myös mm. esiintymisvarmuus ja sosiaali-, terveys- tai opetusalan opinnot lasketaan eduiksi.

Aika: 11.–12. huhtikuuta 2015, lauantaina klo 9–16, sunnuntaina klo 10–15. Paikka: Kotola, Yrjönkatu 29 A 1, Helsinki. Koulutus on maksuton, ja osallistujien kulut (matkat, majoitus ja ateriat) korvataan. Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella, enintään kaksi liuskaa pitkällä hakemuksella, joka lähetetään 9.3.2015 mennessä koulutussuunnittelijalle osoitteeseen tiia.forsstrom@sateenkaariperheet.fi​

Parisuhdekurssit 2015

Toimiva parisuhde on lapsen turva. Sateenkaariperheet ry haluaa turvata lasten hyvinvointia tarjoamalla ennalta ehkäisevää ja voimistavaa parisuhdetoimintaa kaikille sateenkaariperheellisille tai perheellistymistä suunnitteleville pareille. Lisätietoa parisuhdetoiminnasta täällä >>

Yhdistys on mukana Sateenkaariparit-hankkeessa, jossa kehitetään parisuhdevertaistoimintaa kaikille sateenkaaripareille Setan jäsenjärjestöissä. Lisätietoa hankkeesta täällä >>

Pariviestinnän kurssi 22.-24.5.2015
Toukokuussa järjestetään Räfsön leirikeskuksessa, Kirkkonummella, aivan uudentyyppinen parisuhdekurssi: pariviestinnän kurssi. Kurssi tukee myös vertaisohjaajien työtä. Vertaisohjaajat osallistuvat puoleen hintaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä >>

Rikasta minua-parisuhdeviikonloppu 4.-6.9.2015
Vuoden toinen Rikasta minua -parisuhdekurssi järjestetään 4.-6.9.2015 Kirkkonummella, Porkkalanniemen Räfsön saaressa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä >>Sukupuoli, perhe ja lapset -seminaari siirtyy syksylle 2015

Maaliskuulle suunniteltu koulutus transteemoista perheessä siirtyy vähäisen osallistujamäärän takia syyskaudelle. Ajankohta, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet seuraavassa uutiskirjeessä.

Perhevalmennukset 2015

Kurssit on tarkoitettu kaikille lasta suunnitteleville ja lasta odottaville sateenkaariperheille. Kurssilla tarjotaan tietoa sateenkaariperheiden perheellistymiseen liittyvistä erityishaasteista, vaihtoehtoisista tavoista saada lapsi, sateenkaariperheiden juridiikasta, oikeudesta perhe-etuuksiin, perheiden kokemuksista perhepalveluissa ja läheisverkostossa sekä sateenkaariparisuhteiden ja -erojen erityispiirteistä. Kurssit ovat maksuttomia, viikonloppukursseilla maksetaan vain ylläpito. Lisätietoja valmennuksesta täällä >>

Helsingin iltakurssit
Helsingin iltakurssi järjestetään viitenä peräkkäisenä tiistai-iltana yhdistyksen toimistolla ydinkeskustassa, osoitteessa Yrjönkatu 29 A 1 (Forumin kortteli) kello 17.30-20.30
14.4.-12.5.2015 sitovat ilmoittautumiset 31.3. mennessä nettilomakkeella >>
8.9.-6.10.2015 sitovat ilmoittautumiset 31.8. mennessä nettilomakkeella >>
Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan maks 40 henkeä. Kurssi on maksuton.

Jyväskylän viikonloppukurssi 20.-22.11.2015
Perhevalmennus järjestetään kerran vuodessa viikonloppukurssina, jotta kaikkialta Suomesta olisi mahdollista osallistua. Vuoden 2015 kurssi järjestetään Jyväskylässä Vesalan leirikeskuksessa. Ilmoittautumiset hyväksytään tulojärjestyksessä. Kurssille otetaan noin 25 henkeä. Kurssi itsessään on maksuton, mutta veloitamme majoituksesta ja täysihoidosta kurssikeskuksessa omakustannehinnan. Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset nettilomakkeella >>

Tulevat tapahtumat

Eronneille oma kurssi - Vanhemman neuvo

Vanhemman Neuvo on kurssi eronneille sateenkaariperheellisille. Kurssi on osallistujille maksuton. Ammatillisesti ohjattu ryhmä kokoontuu Helsingissä kahdeksana iltana. Ajankohdat sovitaan ryhmäläisten kesken. Tapaamisajaksi suunniteltu kello 17.30-20.30.

Vanhemman Neuvo -kurssilla keskitytään lapseen ja vanhemmuuteen eron jälkeen. Kurssi on tarkoitettu hlbtiq-vanhemmille, jotka ovat eronneet tai eroamassa puolisostaan. Vanhemmuuden jakaminen jatkuu eron jälkeenkin, joten ryhmä voi olla ajankohtainen vaikka erosta olisikin jo pidempi aika.Tulevina vuosina selvitetään mahdollisuuksia järjestää toimintaa myös leirimuotoisena, jotta osallistuminen olisi mahdollista useammille.

Ryhmä kokoontuu yhdistyksen toimitilassa Kotolassa. Kurssin vetää Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman Neuvo -koulutuksen saanut Ritva-Liisa Reinold, joka on koulutukseltaan seksuaali- ja pariterapeutti, opiskellut traumaterapiaa ja toiminut aiemmin Transtukipisteen perhetyön koordinaattorina. Ritva-Liisa ohjasi Sateenkaariperheiden ensimmäisen Vanhemman Neuvon syksyllä 2013. Kurssi oli menestys.

Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Vielä on tilaa, ja hetki aikaa ilmoittautua! Kurssi alkaa, kun riittävä määrä osallistujia on ilmoittautunut. Ilmoittaudu pian! Osallistujat haastatellaan ennen kurssin alkamista. Jos sattuu niin, että ex-puolisot ilmoittautuvat samalle kurssille, lähtökohtaisesti ensimmäiseksi ilmoittautuneella on etuoikeus osallistumiseen. Kurssin järjestämistä tukee Raha-automaattiyhdistys ja Kansan Sivistystyön Liitto. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ritva-liisa.reinold@luukku.com.

Kesäleirin ilmoittautumiset avattu

Kesäleiri järjestetään to-su 30.7.-2.8. muutama vuosi sitten hyväksi testatussa Metsäkartanossa. Paikka sijaitsee Savon mailla hieman Kuopiosta pohjoiseen. Metsäkartanossa on hieno hiekkaranta, paljon puuhaa koululaisille, metsää, leikkipaikka ja paljon muuta. Metsäkartanoon ovat tervetulleita myös koirat. Ohjelmassa koko perheen monipuolista ohjelmaa sekä puuhaa kaikenikäisille erikseen. 


Leirimaksut saattavat vielä hieman laskea, kun lopulliset kulut selviävät. Leiri maksaa yhdistyksen jäsenille enintään 200e/aikuinen, 50e/ 2-17-vuotias ja 20e alle 2-vuotias. Tällä leirillä on mahdollisuus majoittua hieman edullisemmin teltassa tai matkailuautossa/vaunussa. Leirintäalue sijaitsee 400 metrin päässä päärakennukselta. Leirihinta leirintäalueella itse tuodussa majoituksessa yöpyessä jäsenille max. 120e/aik, 40e/lapsi ja 10e/alle 2v. Hinnat sisältävät täysihoidon ja ohjelman. Matkakulut jokainen maksaa itse. 

Leiriohjelman suunnittelee vapaaehtoisista koostuva leiritiimi. Lisätietoja järjestösihteeriltä.


Leiripaikkaan voi tutustua täällä>> 

Ilmoittautua voit täällä>> 


Metsäkartanon päärakennus alla:

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden aikuisten viikonloppuleiri

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden aikuisten viikonloppuleiri

Tervetuloa viettämään viikonloppua rennossa seurassa meren äärelle Aurinkolahden leirikeskukseen Turun Hirvensaloon 3.-5. heinäkuuta 2015. Aloitamme perjantaina klo 12.

Lauantaina ohjelmassa on työpajatyöskentelyä KM, ET pariterapeutti, seksuaali- ja uusperheneuvoja Milla Sahlan ohjaamana. ME MYSELF AND I työpajassa saa luvan kanssa pyöriä oman navan ympärillä. Työpajassa jokaisella on lupa omaan aikaan ja minuuden ja oman seksuaalisuuden tutkimiseen harjoitusten avulla. Viikonlopun ohjelmassa on myös mm. lukupiiri, keskustelua, kirjontapaja, saunomista, uimista ja rentoutumista. Ruuat valmistetaan yhdessä talkootyönä, niin kuin myös saunan lämmitykset ja loppusiivous hoidetaan yhteisvastuullisesti. Yhteismajoitus.

Leirimaksu on 140 euroa. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. (Minimiosallistujamäärä on 8, jotta leiri pystytään toteuttamaan). Sitovat ilmoittautumiset 29.5. mennessä sähköpostilla osoitteeseen:

emmichristensen78@gmail.com. Leirin järjestää Sateenkaariperheet ry / Turun paikallistiimin Emmi & Marjukka

Koululaiset + vanhemmat leireilevät

Koululaiset vanhempineen leireilevät jälleen keväisessä Antaverkassa, Ylöjärvellä. Leiri järjestetään tällä kertaa huhtikuussa, 17.-19.4.2015.

Leirillä touhutaan etupäässä koko leiriläisjoukon kesken monipuolisen ohjelman parissa. Joku hetki lapsille varmaan turvataan myös ilman vanhempia. Leirillä majoitutaan kaksi perhettä per huone. Leiriä ohjaa ammattilainen. Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Hinnat jäsenille: 60e/aikuinen, 40e/lapsi.

Ilmoittautua voit täällä>>

Tapahtumakalenteri 2015

19.3.-7.5. Vanhemman neuvo -kurssi erovanhemmille Hgissä
21.3. Kevätkokous Helsingissä
21.-22.3. Paikallistoiminnan kehittämispäivät Helsingissä
26.-27.3. Sukupuolen moninaisuus, perhe ja lapset -seminaari Helsingissä
11.-12.4. Kouluttajakoulutus, ammatillinen koulutus
14.4.-12.5. Perhevalmennus, Helsinki, iltakurssi
17.-19.4. Koululaisten ja vanhempien viikonloppuleiri Ylöjärvellä
3.5. Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän tapahtumat eri puolilla Suomea
22.-24.5. Pariviestinnän kurssi pariskunnille Kirkkonummella
22.-28.6. Helsinki Pride -viikon tapahtumat
30.7.-2.8. Perheleiri Rautavaaralla
30.7.-2.8. Koululaisten leiri Rautavaaralla
4.-6.9. Rikasta minua -parisuhdekurssi Kirkkonummella
8.9.-6.10. Perhevalmennus, Helsinki, iltakurssi
20.-22.11. Perhevalmennus, Jyväskylä, viikonloppukurssi
27.11. Syyskokous Helsingissä

Suurin osa toiminnasta on paikallistiimien eri paikkakunnilla toteuttamaa: 
Uutiskirjeen lopussa kaikki paikallistoiminnan tapahtumat!

Vertaistoiminta netissä - Perheaikaa.fi

SEURAAVAT TAPAHTUMAT PERHEAJASSA:

Perheaikaa sai jatkorahoituksen. Uusi kausi alkaa hiukan supistetuin voimin. Huhtikuussa sivusto starttaa jälleen uudella energialla.


Neuvonta- ja aihevapaa-chatit:

ti 31.3. kello 9.30-10.30 (huom, aika)

ti 28.4. kello 12-13.30

ti 26.5. kello 12-13.30 


Nettiluento:

Monta tietä sateenkaari-isäksi to 16.4. kello 17-18.30

Toiminnanjohtaja Juha Jämsä kertoo, millaisia mahdollisuuksia HBT-miehillä on vanhemmuuteen ja mitä tulee ottaa huomioon. Luennon jälkeen Juha vastaa kuuntelijoiden chat-kysymyksiin. Luento jää myös tallenteena palveluun. Luento löytyy osoitteesta www.perheaikaa.fi

Perhevalmennuksen nettikurssi on ilmaiseksi kaikkien perhettä suunnittelevien ja lasta odottavien käytettävissä. Löytyy perheaikaa-sivuston kurssit-osiosta.


Toiveita chattien, luentojen ja suljettujen ryhmien aiheiksi syksylle 2015 voi lähettää järjetösihteerille tai kirjoittaa keskustelufoorumille. Lisätietoa yhdistyksen Perheaikaa.fi-toiminnasta myös kotisivuilla >>


Vaikka yhdistyksen oma keskustelupalsta on palannut toimimaan, Perheaikaa.fi-palvelussa jatkuvat myös sateenkaariperheiden keskustelut. Sateenkaariperheteemaisen keskustelualueen löydät toiseksi viimeisenä sivun alalaidasta Lapsi perheessä -alueelta.

Sateenkaariperheiden neuvontapalvelu

Pohdituttaako perheen perustaminen? Onko haasteita viranomaistahojen, palvelujen tai suvun kanssa? Kuinka toimii KELA ja hedelmöityshoitoklinikat? Kuinka lakeja tulkitaan? Mietityttääkö jokin asia arjessa, perhe-elämässä tai lasten asioissa?


PUHELIN

Neuvontaa saa numerosta 050-321 0048 kaksi kertaa viikossa soittoaikoina, jotka ovat:

tiistaisin kello 12-13
torstaisin kello 9-10


SÄHKÖPOSTI

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse info@staankaariperheet.fi. Sähköposteihin vastataan yleensä kahden arkipäivän kuluessa. Jos vastausta ei kuulu, voit lähettää kyselyä tuliko viesti perille.


CHAT

Neuvontapalveluihin kuuluu myös kuukausittainen ´kysy sateenkaariperheasiantuntijalta -chat. Reaaliajassa toimiva chat löytyy Väestöliiton Perheaikaa-sivustolta www.perheaikaa.fi. Chatiin voi tulla keskustelemaan ja esittämään kysymyksiään.
Chatissa kirjoittaessa kannattaa huomioida, että muut chatissa olijat näkevät keskustelun. Muuten neuvontapalvelu on luottamuksellista eikä kysymyksiä tai muita tietoja rekisteröidä millään tavalla.

ti 31.3. kello 9.30-10.30 (huom, aika)

ti 28.4. kello 12-13.30

ti 26.5. kello 12-13.30 


Muista myös Pirkanmaan Setan valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu: www.sinuiksi.fi - Kysy seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä.

Haastattelupyyntöjä

Undersökning bland homosexuella kvinnor om deras upplevelser av barn- och mödrarådgivning

Vi är två studerande vid Yrkeshögskolan Novia i Vasa. Vi studerar till hälsovårdare och barnmorska och håller nu på med vårt examensarbete för sjukskötarstudierna. Vi är väldigt tacksamma för er hjälp! Med vänliga hälsningar, Elin Sjöström och Ida Qvarnström. Enkät här>> 


Sateenkaarivanhempien parisuhteen tukemista neuvolassa tutkitaan – osallistu!

Tutkimuksen tarkoituksena on kuvata sateenkaariperheiden vanhempien kokemuksia siitä tuetaanko heidän parisuhdetta neuvolassa riittävästi. Tutkimuksessa pyrimme kartoittamaan miten terveydenhoitajat voivat tukea entistä paremmin sateenkaariperheiden vanhempien parisuhdetta. Tutkimus on osa opinnäytetyötämme. Savonia ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelijat. Vastaa kyselyy täällä>> 


Odottavaa sateenkaarevaa äitiä etsitään

Odotatko lasta? Haluatko ikuistaa tärkeät hetkesi? Onko laskettu aikasi huhti–elokuussa 2015? Hae mukaan Livin Toisenlaiset äidit -sarjan toiselle tuotantokaudelle! Haemme sarjaan mukaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia äitejä, joilla on tarina kerrottavanaan. Ohjelman tuottaa Aito Media. Lisätietoja sähköpostitse: aidit@aitomedia.fi, Aija Kuparinen, toimittaja, puh: 050-3798901. Ilmoittaudu mukaan täällä>> 


Englanninkielinen haastattelututkimus sateenkaariperheydestä

Oletko parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa? Onko sinulla ja kumppanillasi lapsi tai lapsia? Ota osaa tutkimusprojektiimme, joka käsittelee HLBTIQ perheitä ja heidän kokemuksiaan julkisen terveydenhuollon piirissä. Haluamme kuulla tarinasi. Ota meihin yhteyttä ja sovitaan lyhyt, luottamuksellinen haastattelu maaliskuulle 2015. Toivomme, että sinulle sopii, jos haastattelu tehdään englanniksi. (Paikalla apunasi on kuitenkin myös suomalainen haastattelija. Yhteydenotot: M.Sc. Beatrice Carraro, carraro.beatrice@gmail.com tai M.Sc. Saana Sirkkala, saana.sirkkala@gmail.com

Yhteistyökumppanit tiedottavat

Helsingin yhden vanhemman sateenkaariperheet kokoontuvat


Päksy ry järjestää:
Sateenkaareva olkkari on tarkoitettu yhden vanhemman sateenkaariperheellisille, ja muille perheille, jotka kokevat itsensä ja perheensä yhden vanhemman perheeksi. Ryhmän jäseniä yhdistävät samansuuntaiset kokemukset lapsiperhearjesta yhden aikuisen voimin, vanhemmuuden jakaminen etävanhemman/vanhempien kanssa, kokemus sateenkaariperheen erosta jne.


Rentoa jutustelua luottamuksellisessa ilmapiirissä luvassa tänä keväänä kerran kuussa lauantaina klo 14-16: 14.3, 18.4 ja 23.5.2015. Osoite on Vetehisenkuja 3, 00530 Helsinki. Tarjolla pientä naposteltavaa ja lastenhoitoa, joita varten ilmoitathan tulostasi (+ lasten lukumäärä) osoitteeseen peake@mappi.helsinki.fi viimeistään edeltävän viikon perjantaina. Ei pakollista kuitenkaan :) Liity myös ryhmäämme Facebookissa tästä linkistä. Lisätietoja yhdistyksestä ja Olohuone-toiminnasta löydät täältä >>

Tykkää meistä - pysyt ajan tasalla!

Sateenkaariperheillä on yli 2400 tykkääjää Facebookissa

Käy tutustumassa yhdistyksen Facebook-sivuun: säännöllisesti uusia uutisia, tapahtumia, tutkimuksia ja sateenkaariperheaiheisia videoita! Tykkää' meistä niin saat ajantasaista tietoa helposti uutisvirtaasi.

Tykkää Sateenkaariperheistä>>
Tykkää Sateenkaaripareista>>
Tykkää Monimuotoisista perheistä>>
Tykkää Nelfasta>>


Sateenkaariperheet nyt myös Twitterissä >>


Voit seurata tilimme kautta järjestön kuulumisia ja saat vinkkejä sateenkaariperheitä koskeviin juttuihin netissä. Twiittejä sateenkaariperheistä löytyy myös aihetunnisteella #sateenkaariperhe.

Tapahtumakalenteri

Sateenkaariperheet ry:n ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät nettisivuilta tai tästä linkistä >>

Paikalliset tapahtumat


Helsinki: helsinki@sateenkaariperheet.fi
Joensuu: info@sateenkaariperheet.fi
Jyväskylä: jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi
Kuopio: kuopio@sateenkaariperheet.fi
Kymenlaaks:kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi
Lahti: info@sateenkaariperheet.fi
Lappeenranta: info@sateenkaariperheet.fi
Mikkeli: mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Oulu: oulu@sateenkaariperheet.fi
Pori: pori@sateenkaariperheet.fi
Rovaniemi: info@sateenkaariperheet.fi
Seinäjoki: seinajoki@sateenkaariperheet.fi
Tampere: tampere@sateenkaariperheet.fi
Turku: turku@sateenkaariperheet.fi

HELSINKI​

Paikallistiimi: Kirsi, Anu, Maria, Minna, Reeta, Riina ja Sanna

helsinki@sateenkaariperheet.fi


Kansainvälisen sateenkaariperhepäivän juhla

Leikkipuisto Linjassa su 3.5. klo 16-18


Tänä vuonna Kansainvälistä Sateenkaariperheiden päivää vietetään Helsingissä Leikkipuisto Linjassa Kalliossa klo 16-18. Yhdistys tarjoaa mehua ja kahvia, muu tarjoilu nyyttäriperiaatteella. Sisätiloissa askartelua, ulkona vapaata leikkiä. 3-8-vuotiailla lapsilla on mahdollisuus osallistua Tanssisatupajaan klo 15.00-16.00, vaatii ennakkoilmoittautumisen. Tanssisatupaja maksaa 5€/lapsi. Ilmoittautuminen täällä.


TAM TAM - TANSSIN TAIKAA -tanssisatupaja. Tam tam –pupulla ja hänen ystävillään etanalla, sammakolla ja siilillä on jokaisella oma rytminsä. Mitä rytmeille tapahtuu, kun ovela kettu pääsee ystävysten jäljille? Pelastuuko pupu pulasta ja saavatko ystävykset viettää yhteistä juhlan aikaa? Tehdään yhdessä rytmistä tanssin taikaa! Tam-tam-tanssin taikaa -tanssisatupajassa tutustutaan tanssiin rytmin kautta - mitä on rytmi ja miten rytmistä syntyy tanssi. Paja houkuttelee yleisön tanssimaan; ensin nähdään tanssijan esitys, jonka jälkeen tanssitaan kaikki yhdessä.

ARKITAPAAMISET


Arkitapaamiset Kotolassa (Yrjönkatu 29 A) joka tiistaiaamu klo 10-12. Maalis-huhtikuussa paljon kivaa ohjelmaa - ja ohjelmattominakin viikkoina luvassa kahvia, seuraa aikuisille ja lapsille sekä melkein aina myös lounasseuraa tapaamisen jälkeen. Arkitapaaminen on tarkoitettu kotona oleville vanhemmille lapsineen.

10.3. Taikataikina

24.3. Pääsiäiskorttien tekemistä

14.4. Värikylpy

Ohjelma sopii pienillekin vauvoille. Tervetuloa!

KAIKILLE SUUNNATUT PERHETAPAAMISET

La 28.3. kello 16-19 Noitajuhlat leikkipuisto Mustakivessä Vuosaaressa. Ohjelmassa: kasvomaalausta, pääsiäismunien koristelua (tusseilla), pajunoksien koristelua. Lapsille noitapuvut päälle, paras asu palkitaan. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan tarvikkeiden vuoksi, kunhan päivämäärä varmistuu.


Huhtikuussa ei ole perhetapaamista, vain taaperotapaaminen (ks alla)

Toukokuussa su 3.5. 15-18 kansainvälisen sateenkaarieprhepäiuvän tapahtuma Leikkipuisto Linjassa. kts.yllä.


TAAPEROTAPAAMISET
Uutena toimintamuotona taaperotapaamiset, jonne voivat tulla kaikenikäisten lasten perheet ja vielä lapsettomat ihmiset. Tapaamiset sopivat kuitenkin ehkä parhaiten pienille lapsille, koska erityistä ohjelmaa ei ole. Jutellaan yhdessä ajankohtaisista aiheista ja seuraillaan lasten touhuja. Yhdistys tarjoaa teetä, kahvia, mehua ja keksejä. Nyyttärimeiningillä voi tuoda muuta tarjottavaa. Tapaamiset keväällä 7.3.,18.4. ja 16.5. Tapaamisaika on aina kello 15-17. Paikka: Kotola, Yrjönkatu 29 A 1, Hki.


SOSIAALISET VANHEMMAT
Sosiaaliset vanhemmat kokoontuvat Kotolassa (Yrjönkatu 29 A). Ryhmä on tarkoitettu sekä tuleville että jo lapsellisille sosiaalisille vanhemmille. Ryhmän tarkoitus on jakaa tuntemuksia ja kokemuksia siitä millaista on olla ei-synnyttävä/ei-biologinen vanhempi. Sosiaalisilla vanhemmilla on nyt myös oma facebook-ryhmä. Pyydä Helsingin paikallistiimiä liittämään sinun mukaan. Seuraavat tapaamiset:

Ti 31.3. klo.17.30-19.30

To 28.5. klo.17.30-19.30


KOULULAISET

Suklaamunanmetsästystä koululaisten perheille

La 4.4. kello 18 koululaisille perheineen tiedossa pääsiäiskivaa. Ilta sisältää boulderointia (seinäkiipeilyä ilman valjaita ym), kadonneita munia, temppuradalla seikkailua yms. Paikka Boulderointikeskus Isatis Helsingin Herttoniemessä, Mekaanikonkatu 15 A. Ennakkoilmoittautumisia toivotaan: info@sateenkaariperheet.fi.


ALKUTAIPALE-ILLAT
Alkutaipale-illat on tarkoitettu sateenkaariperheestä haaveileville, perhettä suunnitteleville tai perheen jo perustaneille. Juttelemme yhteisistä asioista ja tutustumme toisiimme. Ellei muuta ilmoiteta kokoonnumme yleensä Kotolassa. Olet tervetullut mukaan olit/tte sitten aivan alkutaipaleella perhesuunnitelmissasi/nne tai jo pidemmälle ehtinyt/neet. Alkutaipaleillat ovat kaikille avoimia, eli voit osallistua tapaamisiin milloin haluat. Yhteydenotot ja kyselyt: info@sateenkaariperheet.fi. Seuraavat tapaamiset:

Ti 24.3. klo.17.30-19.30

Ti 28.4. klo.17.30-19.30

Ti 26.5. klo.17.30-19.30

Alkutaipaleen omaan facebook-ryhmään voi pyytää jäsenyyttä laittamalla pyynnön sähköpostiosoitteeseen: helsinki@sateenkaariperheet.fi. Alkutaipalesivun ylläpitäjä lähettää sinulle tämän jälkeen sähköpostitse liittymiskutsun. Facebookryhmässä päivitetään tulevat tapahtumat ja vaihdetaan kuulumisia.

Alkutaipaleryhmä etsii uutta koollekutsujaa edellisten siirryttyä alkutaipaleelta eteenpäin. Koollekutsuja sopii järjestösihteerin kanssa päivistä ja hoitaa ovien avaamisen. Hänellä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa ryhmän sisältöön. Ilmoita innokkuudestasi järjestösihteerille.


HETEROLIITOSSA LAPSIA SAANEET

Ryhmä miehille ja naisille, jotka ovat saaneet lapsia heterosuhteessa, ja jotka ovat eronneet tai harkitsevat sitä homo-/bi-identiteetin löytymisen myötä tai elävät yhä heteroliitossa, mutta ovat tai haluaisivat olla myös samasukupuolisessa suhteessa samaan aikaan. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ratkaisevasta elämänmuutoksesta, sen harkitsemisesta, erilaisista suhteista (ex)puolisoihin, lastenkasvatuksesta ja ulostulosta sekä saadaan ideoita ja vertaistukea uuteen, erilaiseen vanhemmuuteen homo-/bi-miehenä tai -naisena.Tapaamiset pidetään Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Hki. Seuraava ammattilaisen vetämä vertaisryhmän tapaaminen torstaina 12.3 kello 17.30-19.30. 


UUSPERHEET

Uusperheiden tapaaminen la 25.4.kello 16-18. Aikuisten keskustelua ohjaamassa sateenkaariperhetyön konkari Merja Rankinen. Lapsille samaan aikaan ohjattua toimintaan. Etukäteisilmoittautumisia toivotaan järjestösihteerille. Kotolassa, Yrjönkatu 29 A 1.


EROTOIMINTA
Vanhemman neuvo -ryhmä eronneille lapsiperheellisille järjestetään keväällä 2015. Ryhmä käsittää kahdeksan kertaa, ja on osallistujille ilmainen. Ryhmää ohjaa Sateenkaariperheiden Vanhemman neuvo-kursseihin erikoistunut Ritva-Liisa Reinold. Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet jäsenkirjeen kohdasta "Tulevat tapahtumat".


Pääkaupunkiseudun oma facebook-ryhmä
Pääkaupunkiseudun sateenkaariperheillä on oma suljettu facebook-ryhmä, "Pääkaupunkiseudun Sateenkaariperheet". Ryhmän jäsenyys ja sinne kirjoittelut eivät näy kenellekään muulle kuin ryhmän jäsenille. Ryhmään pääsee vain sen ylläpitäjien tai jo jäsenenä olevien lisäämänä. Jos haluat liittyä ryhmään kysy fb-kavereiltasi ovatko he jo ryhmän jäseniä, ja voisivatko lisätä sinut. Tai pyydä järjestösihteeriä sähköpostitse liittämään sinut ryhmään. Jo ryhmään kuuluvat, liittäkää kavereitanne ryhmään, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi ryhmän annista.

JOENSUU

Paikallistiimi: info@sateenkaariperheet.fi

Joensuussa etsitään uutta tapaamisten koollekutsujaa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaamuotoiseen seurusteluun ja toimintaan, ota yhteyttä.

JYVÄSKYLÄ

Paikallistiimi: Heli, jyvaskyla@sateenkaariperheet.fi

Jyväskylässä tavataan tänä vuonna aiempaa useammin. Kokoonnumme kaksi kertaa kuukaudessa sunnuntaisin klo 16-19 Monikulttuurikeskus Gloriassa, Matarankatu 6. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta jos haluat osallistua nyyttäreihin, voit laittaa viestiä sähköpostitse. Kevään 2015 tapaamispäivät ovat: 15.3., 29.3., 12.4., 26.4., 3.5. ja 17.5.Suunnitelmissa on laskettelua, leikkipuistotapaamisia ja mahdollisesti retkiä.


Lisätietoa tapaamisten sisällöstä ynnä muusta toiminnasta saat sähköpostitse ja Sateenkaariperheet Jyväskylä-Facebook-sivuilta. Kaikki vanhat ja etenkin uudet sateenkaariperheelliset tai sellaiseksi haluavat - lämpimästi tervetuloa tapaamisiin!

KUOPIO

Paikallistiimi: Outi, kuopio@sateenkaariperheet.fi

Kuopion paikallistiimi toivottaa tervetulleiksi innostuneet uudet tiimiläiset. Yhteisten tapaamisten suunnittelu on kivaa ja helppoa. Tule mukaan! Kuopion tapaamisista ilmoitellaan ja muistaa asioista keskustellaan omassa facebook-ryhmässä, johon voit liittyä täällä>>

KYMENLAAKSO / KOTKA

Paikallistiimi: Veera, kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi

Huom. Jos haluat liittyä Kymenlaakson sateenkaariperheiden Facebook-ryhmään, laita sähköpostia osoitteeseen kymenlaakso@sateenkaariperheet.fi.

LAHTI

Lahden ensimmäinen virallinen perhetapaaminen

la 14.3. kello 16-18 Multi-Cultissa, Päijänteenkatu 1, 15140 Lahti.

Tarjolla välipalaa ja kahvia/teetä/mehua. Tervetuloa tutustumaan muihin Lahden seudun sateenkaariperheisiin ja perhettä suunnitteleviin. Tutustumista, leikkiä ja ajankohtaisista asioista jutustelua. Paikalla läsnä Sateenkaariperheet ry:n järjestösihteeri, jolta saa halutessaan lisätietoja yhdistyksestä, tietoa perheellistymismahdollisuuksista jne.

Tule mukaan viemään Lahti perhetapaamisten kartalle!

MIKKELI

Yhteyshenkilö: Iina, 050 531 1171, mikkeli@sateenkaariperheet.fi
Mikkelissä tavataan perheiden kotona. Lisätietoa yhteyshenkilöltä.

OULU

Paikallistiimi: Suvi ja Jenni, oulu@sateenkaariperheet.fi


Perhetapaamiset. Kevään tapaamiset pidetään joka kuukauden 3. sunnuntaina Päiväkoti Vihreällä Talolla klo 14.30-17. Kevään tapaamispäivät ovat 15.3, 19.4 ja 17.5.

Tapaamispäivistä ja -paikoista tiedotetaan Oulun omalla sähköpostilistalla, jolle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen oulu@sateenkaariperheet.fi

PORI

Paikallistiimi: Elina ja Johanna, pori@sateenkaariperheet.fi


Kevään perhetapaamiset ovat
su 15.3 klo 14-15.30,
ma 13.4. klo 17.30-19 ja
su 24.5. klo 14-15.30.
Tapaamisten paikkana on MLL:n perhekahvilan tilat osoitteessa Antinkatu 8, Pori.
Kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä 3.5. on myös luvassa ohjelmaa. Kaikkiin tapaamisiin ovat tervetulleita sekä perheelliset että perheestä haaveilevat. Tul ny poikkee ainaki kaffeel! 

Parhaiten pysyt perillä sateenkaariperhetoiminnasta Porissa seuraamalla meitäFacebookissa, meidät löydät nimellä Porin sateenkaariperheet.

ROVANIEMI

Rovaniemellä etsitään innokkaita koollekutsujia.
Ota yhteys info@sateenkaariperheet.fi

SEINÄJOKI

Paikallistiimi: Maria ja Karoliina, seinajoki@sateenkaariperheet.fi


Lämpimästi tervetuloa Seinäjoen sateenkaariperheiden tapaamisiin! Tapaamiset ovat Kepossa (Kivistöntie 23) joka kuukauden kolmantena sunnuntaina. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella. Vuoden 2015 aikana aiomme myös mennä mm. laavulle, järjestää viini-illan aikuisille, käydä Touhutalossa sekä Siirilän eläinmaailmassa.

Lisätietoa tapaamisistamme saa fb-ryhmästämme, jonne pääsee lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: seinajoki@sateenkaariperheet.fi. Tervetuloa kaikki sateenkaariperheelliset sekä perhettä suunnittelevat!

TAMPERE

Paikallistiimi: Anne, Marjut, Mia ja Sini, tampere@sateenkaariperheet.fi


Perhetapaaminen 29.3 klo 15-17 Lielahden Hoplopissa. Yhdistys maksaa lapsen rannekkeesta 5 € Maaliskuussa Koululais -ryhmä menee elokuviin 14.3. Näytöksenä joko Risto Räppääjä tai Late Lammas. Sitovat ilmoittautumiset 8.3 mennessä faceen tai s.postiin. Yhdistys maksaa koululaisen lipusta 5 €.

Huhtikuun perhetapaaminen 12.4, paikka ja kellonaika tarkentuvat tilavarauksen varmistuttua.

YH-sateenkaariperheiden tapaaminen 26.4 klo 18 alkaen. Illanvietto saunomisineen Annalassa ilman lapsia, jatkot Tresetan Leimareissa. Ilmoittautuneille toimitetaan tarkempi osoite.

Toukokuussa vietetään kansainvälistä Sateenkaariperhepäivää 3.5. Päivän ohjelma julkaistaan myöhemmin Sateenkaariperheiden ja Tresetan kalenterissa.

Huhtikuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Alkutaipale -tapaaminen.

Tarjoilujen ja järjestelyjen helpottamiseksi toivomme ilmoittautumista tapaamisiin. Jos ilmoittautuneita ei ole, ei aktiivitkaan välttämättä keskenään kokoonnu, vaan tapahtuma peruutetaan. Facebookissa olevan ryhmän tai paikallistiimin sähköpostin kautta voit ilmoittautua ja saada lisätietoa tapahtumista.

Kaikki tapaamisemme tiedotetaan Sateenkaariperheiden ja Tampereen Setan kalenterissa sekä Facebook -ryhmässämme. Lisätietoa toiminnasta ja mm. face-ryhmään liittymisestä saat osoitteesta tampere@sateenkaariperheet.fi

Uudet perheet ovat lämpimästi tervetulleita, kaikilla meillä on joskus ollut ensimmäinen kerta sateenkaariperhetapaamisessa, rohkeasti mukaan!

Tapaamisiin voi tulla, vaikkei vielä olisi Sateenkaariperheet ry:n jäsen.

TURKU

Paikallistiimi: Minna S., Minna I., Marjukka, Juha, Jenni, Emmi ja Anu, turku@sateenkaariperheet.fi

Su 8.3. klo 15-17 Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaaminen Seikkailupuiston ip-kerhon tiloissa (sisäänkäynti pitkän vihreän rakennuksen takaa): Yhden vanhemman perheen vahvuudet ja vaikeudet: valita vapautuneesti ja hehkuta ilolla. Mitä hyvää on yhden vanhemman voimin pyörivässä perheessä? Mikä toimii? Mikä ei? Lastenhoito järjestetty, mutta lasten kanssa saapuvilta etukäteisilmoittautuminen, jotta tiedämme hankkia riittävästi lastenhoitajia. Tarjoilu nyyttäriperiaatteella.

La 14.3. Koululaisten (7v tai sitä vanhemmat lapset) leffapäivä lauantaina 14.3. Tarkempi kellonaika ja leffa tiedotetaan ilmoittautuneille myöhemmin. 10 ensimmäistä ilmoittautunutta mahtuu mukaan. Leffaan osallistuvien lasten vanhemmille kahvilatapaaminen samaan aikaan Kinopalatsin kahvilassa. Ilmoittautumiset sähköpostilla torstaihin 12.3. mennessä osoitteeseen marjukka.irni@gmail.com

La 28.3. klo 15 alkaen kaikille avoin perhetapaaminen, pääsiäisaskartelua, munanetsintää ja nyyttärikahvittelua Raisiossa. Tarkemmat osoitetiedot saa ilmoittautumalla mukaan, miel. 21.3. mennessä: turku@sateenkaariperheet.fi

Su 12.4. klo 15-17: Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaaminen Seikkailupuiston ip-kerhon tiloissa: Elämää vanhemmuuden ulkopuolella? Onko sitä? Keskustelua työelämästä, urasta, parisuhteista, ystävyydestä, harrastuksista, identiteetistä ennen ja nyt... Lastenhoito järjestetty, mutta lasten kanssa saapuvilta etukäteisilmoittautuminen, jotta tiedämme hankkia riittävästi lastenhoitajia. Tarjoilu nyyttäriperiaatteella.

Ti 14.4 klo 18 Pelastakaa Röllimetsä -satunäytelmä Turun Nuorella Teatterilla. Lipun omavastuuhinta 5 e /hlö. Ilmoittautumiset fb-ryhmässä tai sähköpostitse jenni.laaksonen@luukku.com viimeistään kuukautta ennen. Virallinen ikäsuositus 5+. Lisätietoa täältä >> Arvostelu täällä>> 

Su 19.4. klo 16-18 Alkutaipaletapaaminen lapsesta haaveileville, yrittäjille sekä vauva- ja pikkulapsiperheille Seikkailpuiston ip-kerhon tiloissa. Tarjoilut nyyttäriperiaatteella.

Su 3.5. Kansainvälinen sateenkaariperhepäivä. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Ma 11.5. klo 18.00 alkaen Miten lapsia tehdään? -tilaisuus Turun Seudun Setan toimistolla, os. Eerikinkatu 22b B 20, Turku. Keskustelua erilaisista mahdollisuuksista sateenkaarivanhemmuuteen, mukana turkulaisia sateenkaariperheiden vanhempia. Tule ajoissa, päivystämme alaovella klo 17.50-18. Tai soita Tusetan ovisummeria ja kisko ovea, kunnes se aukeaa (ovesta ei kuulu mitään ääntä kun se on avattu toimistolta käsin). Mene aulasta vasemmalle ja portaat ylös.

To 21.5. klo 17.30 alkaen Mitä klinikalla tapahtuu? -tutustumiskäynti Väestöliiton Turun klinikalle, os. Joukahaisenkatu 1, 6. kerros. Vastaava hoitaja, kätilö Marja Tervonen kertoo asioinnista klinikalla, eri hoitomahdollisuuksista, alkuhaastatteluista jne. ja vastaa kysymyksiin. Huom: alaovi on lukossa, joten ole ajoissa paikalla. Jos myöhästyt tai et löydä perille, soita Marjalle, p. 040 7475508.

Sateenkaariperheet ry
Yrjönkatu 29 A 1, 00100 Helsinki

www.sateenkaariperheet.fi
info@sateenkaariperheet.fi

Toiminnanjohtaja
Juha Jämsä
juha.jamsa@sateenkaariperheet.fi
044 997 1956

Järjestösihteeri
Kaisa Niittynen
kaisa.niittynen@sateenkaariperheet.fi
050 321 7976

Koulutussuunnittelija
Tiia Forsström
tiia.aarnipuu@sateenkaariperheet.fi
050 410 6772

Tutkija
Kia Aarnio
kia.aarnio@sateenkaariperheet.fi
050 542 1001

Puheenjohtaja
Elina Laavi
puheenjohtaja@sateenkaariperheet.fi
050 513 7765

Kaikkien perheiden Suomi -hanke

Projektipäällikkö
Anna Moring
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0832

Suunnittelija
Jenni Kerppola-Pesu
jenni.kerppola-pesu@monimuotoisetperheet.fi
050 375 0831

Neuvontapalvelu
Puhelimitse 050 321 0048 tiistaisin kello 12-13 ja torstaisin kello 9-10
sekä sähköpostitse info@sateenkaariperheet.fi. Sähköposteihin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Katso myös neuvonta-chat-ajat muualta tästä kirjeessä.

info@sateenkaariperheet.fi
Yleisestä info-osoitteesta voit kysellä meiltä mm. tapaamisista, koulutuksesta, tilata materiaalia tai kysyä neuvoa tai apua ongelmatilanteissa.

jasenet@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on mitä tahansa jäsenyyteen liittyviä kysymyksiä, voit lähettää postia tähän osoitteeseen. Ilmoita tähän myös mahdolliset muuttuneet jäsentietosi (esim. uusi osoite, muutokset perheessä tms.) niin päivitämme tietosi. Jos et ole vielä jäsen ja haluat liittyä, voit tehdä sen Liittyminen jäseneksi-sivulla josta löydät myös lisätietoa jäsenasioihin liittyen.

webmaster@sateenkaariperheet.fi
Jos sinulla on jotakin yhdistyksen www-sivuihin liittyviä kysymyksiä, palautetta tai kommentteja, voit lähettää ne osoitteeseen webmaster@sateenkaariperheet.fi

Hallitus
Sateenkaariperheet ry:n hallitus vuonna 2015

Elina Laavi, Helsinki (puheenjohtaja)
Olli-Pekka Koponen, Helsinki (vpj)

Juha Ojaniemi, Turku
Tanja Rintala, Helsinki
Paula Myöhänen, Mikkeli
Juha-Pekka Hippi, Helsinki
Leena Tarjamo, Helsinki
Krister Karttunen, Helsinki
Iina Särkkä, Mikkeli
Joanna Marjanen, Vantaa (varajäsen)
Anu Pellinen, Espoo (varajäsen)
Anneli Gustafsson, Vantaa (asiantuntijajäsen)
Sari Kemppinen, Helsinki (asiantuntijajäsen)

Terveisesi yhdistyksen työntekijöille ja hallitukselle*

Lähetä vastauksesi kirjeessä mahdollisesti oleviin kysymyksiin alla olevalla painikkeella

0%