Kirjatilaus:
Sateenkaariperheet ja hyvinvointi

Käsikirja lasten ja perheiden kanssa työskenteleville

Kirja maksaa 15 euroa. Lasku lähetetään kirjan mukana ja siihen lisätään 5 euroa postitus- ja käsittelykuluja. Jos kirjoja tilataan useampia, postituskulut kasvavat Itellan hinnaston mukaisesti. 


Huom:
Toimitamme kirjoja muun työmme lomassa, kuitenkin niin nopeasti kuin työtilanteemme sallii.


Huom:

Tilaa kirja vain, jos aiot myös maksaa sen. Perimme maksamattomat laskut tarvittaessa oikeusteitse.

Esittelyteksti:

Sateenkaariperheillä viitataan laajasti lapsiperheisiin, jotka rakentuvat jonkin muun kuin heteroparisuhteen ympärille. Suomalaisissa sateenkaariperheissä elää tuhansia lapsia ja tutkimukset osoittavat, että perheiden määrä kasvaa koko ajan. Sateenkaariperheiden lasten hyvinvoinnin huomioiminen on haaste koko palvelujärjestelmälle.

Mitä moninaisuuden kohtaaminen vaatii yksilöiltä ja ammattilaisilta? Tarvitaanko moninaisuuden huomioimiseen lisää tietoa vai onko kuitenkin kyse taidoista tai valmiuksista? Moninaisuuden näkemisen mahdollisuus on olemassa, mutta kaikki ennalta tiedetty rajaa tehokkaasti sitä mitä on mahdollista nähdä ja huomioida. Kokemuksen ja luetun tiedon kautta on mahdollista kehittää moninaisuuden huomioimisen kykyään.

Pyrkimys moninaisuuden olettamiseksi ja omista ennakko-oletuksista tietoiseksi tuleminen aiheuttavat työntekijöissä aluksi riittämättömyyden tunnetta. Kun jo lähtökohtana on, että ammattilainen ei voi tietää ennakolta mitään asiakkaasta, ammattilaisen ei tarvitse esittää tietävänsä kaikkea sateenkaariperheistä, maahanmuuttajista, kehitysvammaisen lapsen perheestä tai mistä tahansa muusta tilanteesta. On lupa kysyä, olla väärässä ja pyytää selvennystä.

Teos on yleistajuinen oppikirja sateenkaariperheistä hyvinvointipalveluissa. Kirjan toisessa osassa annetaan eväitä ja käytännön työkaluja eri alojen ammattilaisille. Siksi se soveltuu käsikirjaksi kaikille lasten ja perheiden kanssa työskenteleville. Kirjassa kuullaan sateenkaariperheiden lasten ja vanhempien sekä eri alojen ammattilaisten tarinoita kohtaamisista. Lukuihin on sisällytetty tehtäviä, jotka kannustavat lukijaa pohtimaan työtapojaan ja työnsä lähtökohtia. Kirjan perustalle voidaan helposti rakentaa kokonainen opintokokonaisuus ammatillisessa koulutuksessa.

Kirjan ovat kirjoittaneet perhesosiologian, lastenpsykiatrian, kasvatuksen, sosiaalityön ja nuorisotyön asiantuntijat. Esipuheen on kirjoittanut lastenpsykiatri Jukka Mäkelä. Kirjan esittely kustantajan sivulla >> 

Kuinka monta kappaletta tilaat?

Hinnan valinta (jäsenyys tarkastetaan)

Toimitusosoite kokonaisuudessaan (myös vastaanottajan nimi!)

Laskutusosoite (jos eri)
Jos kenttä jätetään tyhjäksi, lasku lähetetään toimitusosoitteeseen.

Sähköpostiosoitteesi mahdollisia yhteydenottoja varten, jos esimerkiksi kirja loppuu varastosta tai jätät laskun maksamatta

Muista vahvistaa tilaus painamalla Lähetä -painiketta

Lähettämällä tämän lomakkeen, annat suostumuksen käsitellä henkilötietojasi Sateenkaariperheet ry:n tietosuojaselosteen mukaisesti: sateenkaariperheet.fi/tietosuojaseloste

0%