Tervetuloa mukaan Vertaistaloon!

Vertaistalo.fi on kansallinen, vertaistuesta tietoa tarjoava kanava. Vertaistalosta löytää tietoa sairastuneelle ja hänen läheisilleen vertaistukea tarjoavista yhdistyksistä.

Tavoitteena on asiakkaiden mahdollisimman vaivaton pääsy vertaistukipalveluihin ja mahdollisuus vertaistuen välitykseen. Vertaistukitoimintaa tarjoavien yhdistysten yhteystietoja kootaan sivulle www.terveyskyla.fi/vertaistalo/etsi-vertaistukea.


Tiedot kokoaa OLKA / EJY ry, joka toimii ylläpitäjänä ja kehittäjänä Vertaistalossa. 

Palvelu on maksuton sekä yhdistyksille että käyttäjälle.


UKK - usein kysytyt kysymykset :

1. Mitä esittelytekstissä tulisi kertoa?
Yhdistyksen lyhyt esittely & tietoa vertaistukitoiminnasta: kuinka aiheesta kiinnostunut pääsee mukaan toimintaan tai kuinka voi löytää vertaistukea itselleen tai läheiselleen.

2. Olemme valtakunnallinen yhdistys / liitto. Kerromme esittelytekstissä paikallisyhdistysten toiminnasta. Voitteko lisätä esittelytekstiin linkin yhdistyksemme paikallistoiminnan sivustolle?

Mikäli haluatte linkin esittelytekstin sekaan, kirjoita maininta tekstiin. Esim: Yhdistys-X on valtakunnallinen yhdistys ja perustettu vuonna 2010. *Paikallisyhdistysten toimintaa* (*http://www.linkki.com/paikallistoiminta) on ympäri Suomea 16 paikkakunnalla.


3. Kenen yhteystiedot laitamme Yhdistyksen sähköpostiosoite -kenttään?

Vertaistukitoimintaa järjestävän tai sitä koordinoivan tahon esim. vertaistuki@yhdistys.com tai info@yhdistys.com. Mikäli yhdistyksellä ei ole yhtä keskitettyä sähköpostiosoitetta tai vertaistukitoiminnan työntekijää, suosittelemme, että yhteystietona on ainoastaan yhdistyksen tai liiton nettisivut -> linkki yhdistyksen yhteystietoihin, josta löytyy ajantasainen puheenjohtajan tai muun yhteyshenkilön yhteystiedot. 

Ilmoitettu yhdistyksen sähköpostiosoite lisätään Vertaistalon uutiskirjelistalle, jolta voi milloin tahansa halutessaan poistua (huom! lisäys koskee vain yhdistyksen sähköpostiosoitetta, ei ilmoittajan osoitetta).


4. Voiko toimijakorttiin lisätä logon?

Kyllä voi. Voit lähettää web-käyttöön tarkoitetun logon (kuvamuodossa, .png, .jpeg, .jpg) Vertaistalon Ylläpidolle: vertaistalo@terveyskyla.fi


5. Miksi avainsanoja pitää kirjoittaa?

Avainsanoilla hakukone rajaa hakua täsmällisemmäksi sekä parantaa Google-näkyvyyttä. Avainsanoissa on hyvä olla listattuna kaikki paikkakunnat, joilla vertaistukitoimintaa järjestetään, lääketieteellisiä sanoja sekä arkikielen sanoja. Esim. aivokasvain, kasvain, aivo, Helsinki, Porvoo, Borgå, Uusimaa, Etelä-Suomi, syöpä, syöpäkasvain, tuumori, vertaistuki, vertaistukihenkilö, vertaisryhmä


6. Yhdistyksemme järjestää vertaistukea myös muilla kielillä. Mainitsemmeko tästä?

Vertaistukitoiminnan monimuotoisuudesta on tärkeä kertoa vertaistukitoiminnan esittelyssä suomeksi tai toimintaa järjestettävällä kielellä. Esim. Kamratstöd för dig? *Konktakta och fråga mera!* (http://www.linkkiyhdistys.com/påsvenska)


7. Yhdistyksemme ei järjestä suomenkielistä vertaistukea, ainoastaan ruotsiksi / englanniksi / somaliksi. Haluamme olla mukana Vertaistalossa. Täytämmekö toimijalomakkeen?

Mikäli yhdistys ei järjestä suomenkielistä vertaistukea, voimme julkaista suomenkielisellä sivustolla yhdistyksen toimijakortin toimintaa järjestettävällä kielellä.


Lisätietoja Vertaistalosta Ylläpidolta: 

Vertaistalon Ylläpito / OLKA, EJY ry
vertaistalo@terveyskyla.fi

Terveyskylä.fi

Vertaistalo on osa Terveyskylä verkkopalvelua, jota rakennetaan osana Virtuaalisairaala 2.0 -kehittämishanketta. Se on HUS:n koordinoima ja Suomen kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteinen projektikokonaisuus, johon on saatu rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä. Tutustu Terveyskylään: www.terveyskyla.fi 

Yhdistyksemme haluaa olla mukana Vertaistalossa:

Yhdistyksen virallinen nimi:

Kirjoita tähän lyhyt yhdistyksen esittely​ (max. 300 merkkiä).

Esim. "Yhdistyksen nimi" on perustettu vuonna 1500 toimimaan "näiden erityispotilaiden" sekä heidän läheistensä yhdyssiteenä ja etujärjestönä.

Kuvaa lyhyesti, minkälaista vertaistoimintaa yhdistyksessänne on? Kuvaa pysyvä tieto. (max. 300 merkkiä)

Esim. Yhdistys järjestää ryhmätapaamisia kerran kuukaudessa ja välittää koulutetun vertaistukihenkilön asiakkaalle pyydettäessä. Yhdistys on mukana OLKA-toiminnassa HUS:n Meilahden sairaala-alueella.

Miten vertaistukea toteutetaan yhdistyksessänne?

Ovatko yhdistyksenne vertaistukijat koulutettuja?

Tarjoaako yhdistys vertaistukea myös läheisille?

Pitääkö olla yhdistyksen jäsen, jotta voi osallistua vertaistoimintaan?

Mainitse kaikki paikkakunnat, joiden alueella yhdistys toimii:

Yhdistyksen www-osoite:

Kirjoita tähän avainsanat, joilla haluatte yhdistyksenne löydettävän Vertaistalon hakukoneesta. 

Käytä sekä lääketieteellisiä että arkikielen sanoja ja paikkakunnat, jossa vertaistoimintaa järjestetään. Esim. sydän, eteisvärinä, sydänkohtaus, sydäninfarkti, Espoo, Kauniainen, Uusimaa, Etelä-Suomi.

Onko yhdistyksenne:

Yhdistyksen sähköpostiosoite:

Ilmoittajan nimi:

Ilmoittajan sähköpostiosoite: