Tohtorintutkielmien kansitilaus

Sibelius-Akatemian viestintätiimi taittaa tohtorintutkintoihin liittyvien kirjallisten töiden kannet Taideyliopiston mallien mukaan. Katso ulkoasuvaihtoehtoja (pdf).

1. Kannen tilaajan nimi ja tiedot

Etunimi

Sukunimi

Matkapuhelin

Sähköposti

Tohtorikoulu​

Koulutuslinja

2. Haluan painovalmiin kansitiedoston toimitettavan sähköpostiini viimeistään alla ilmoitettuun päivämäärään mennessä.

Laita tähän päivämäärä (Huomioithan 10 päivän riiputusajan + painatukseen enimmillään jopa 2 viikkoa)

3. Julkaisun koko

(HUOM! Tieteelliset työt - väitöskirjat - taitetaan aina oletusarvoisesti kokoon B5. Soveltaja- ja taiteilijakoulutuksessa voidaan käyttää tilanteesta riippuen myös kokoa A4)

4. Kanteen tulevat tiedot

Tutkielman tekijän nimi

Työn otsikko

Työn mahdollinen alaotsikko

Työn julkaisuvuosi

Työn painopaikka (kaupunki) ja kirjapaino

5. Julkaisun numerointi

Nykyisin tutkielma julkaistaan lähes poikkeuksetta osana jotakin Sibelius-Akatemian julkaisusarjaa ja sille annetaan julkaisunumerot. Ne myönnetään kirjastosta (yhteyshenkilö Jalo Oinonen). EST-julkaisusarjassa julkaistaan taiteelliset ja Studia Musica -sarjassa tieteelliset työt. Julkaisusarjoja hallinnoivat ja niihin liittämisestä päättävät tohtorikoulut ja/tai aineryhmät. Lomakkeen numeroinnin hakemiseksi ja lisätiedot löydät Artsista DocMus- tai MuTri-käsikirjasta.


HUOM! Voit jättää kansitilauksen vaikka et olisi vielä saanutkaan julkaisunumeroita kirjastosta. Ilmoita ne taittajalle kuitenkin mahdollisimman pian!

Julkaisusarja

Sarjan ISSN-tunnus on sama kaikissa sarjan kirjoissa

Julkaisusarjan järjestysnumero kyseisessä julkaisusarjassa

Julkaisun ISBN-numero: painettu


Ilmoita tässä painetulle versiolle annettu ISBN

Julkaisun ISBN-numero: pdf

Ilmoita tässä sähköiselle versiolle annettu ISBN

6. Kannen ulkoasuun liittyvät valinnat

Valitse väri, jota haluat kannessasi käytettävän.

Värit ovat painovärejä - huomioithan, etteivät ne välttämättä toistu tietokoneruudulla aivan samanlaisilta. Valitsemaasi väriä käytetään myös tutkinnon tarkastustilaisuuden käsiohjelman kansivärinä.

Kannen kuvallisuus​

Kannen voi tehdä joko ilman kuvaa (jolloin värivalinta riittää), pienellä kuvalla tai koko etusivun kokoisella kuvalla. Kannessa käytettävä kuva on valittavissa vapaasti ja se voi olla joko värillinen tai mustavalkoinen. Jos haluat käyttää pientä tai koko sivun kuvaa kannessa, voit toimittaa kuvan tämän lomakkeen liitteenä (kenttä alla) tai lähettämällä sen tarvittaessa suoraan sähköpostitse karoliina.pirkkanen@uniarts.fi tai tiina.laino@uniarts.fi.

Kuva työn kanteen​

Jos haluat käyttää tiettyä kuvaa työsi kannessa (yllä valinnat "kansi pienellä kuvalla" tai "koko kannen kuva", voit toimittaa kuvatoiveesi ja vaihdoehdot tämän lomakkeen liitteenä. Huolehdi, että kuva on painokelpoinen (verkkosivuilta kopioidun kuvan laatu ei riitä painotyöhön) ja että sinulla on lupa käyttää kuvaa kirjassa ja sen verkkoversiossa. Kuvaa valitessa kannattaa myös huomioida kannen formaatti; vaakakuvaa joudutaan poikkeuksetta rajaamaan kanteen sijoiteltaessa.

Julkaisun sidosasu​

Valitse sidosasu, jota aiot työssäsi käyttää. Tämä sekä työn sivumäärä vaikuttavat hiukan siihen, miten kansi taitetaan (taitetaanko esim. etu- ja takakansi erikseen vai koko teos selkämyksineen).  HUOM! Tohtorintutkintoihin liittyvät tutkielmat painetaan aina pehmeäkantisina. 

Lisätietoja sidosasuista saat tarvittaessa myös kirjapainosta. Valitse käytettävä sidosasu alta.

7. Julkaisujen takakanteen on mahdollista liittää lyhyt (maks. 1000 merkkiä) esittely-/kuvailuteksti työstä.


Voit laatia tekstin tähän.​

8. Työn selän leveys

HUOM! Toimita mahdollisen taittajasi ja graafikko Jan Rosströmin yhteystiedot toisilleen, jotta taittaja voi ilmoittaa graafikolle lopullisen sivumäärän – ja graafikko omien lomiensa tms. johdosta voi tarvittaessa olla yhteydessä taittajaan. Graafikko selvittää lopullisen sivumäärän perusteella painolta kannen selän leveyden. Selän leveys tarvitaan lopullisiin painoon toimitettaviin kannen taittotiedostoihin. Force majeure -tapausten sattuessa paino voi poikkeuksellisesti sovittaa selkämyksen, mikäli taittotiedostot on laadittu tämä huomioon ottaen.

0%