VÄKIVALLASTA VOI SELVITÄ!

Keräämme tietoa siitä, mikä auttaa väkivallasta selviytymisessä ja toipumisessa. Väkivallalla tarkoitamme tässä kyselyssä toisen henkilön aiheuttamaa fyysistä tai henkistä tarkoituksellista satuttamista, mikä aiheuttaa sen kohteessa henkistä ja/tai fyysistä kipua tai pysyvän vamman. Se voi olla esimerkiksi haukkumista, nälvimistä, alistamista, pahoinpitelyä, uhkailua, pelottelua, vainoamista ja kontrollointia. 


Väkivallasta selviytyminen edellyttää usein hiljaisuuden rikkomista. Kenelle sinä kerroit kokemuksistasi? Väkivaltaan on myös tärkeää saada tukea. Mistä sinä sait apua? Väkivallasta toipuminen on usein prosessi, joka ottaa aikansa. Mikä sinua tuki toipumisessa? Mikä sai sinut uskomaan hyvään huomiseen, luomaan turvallisia ihmissuhteita ja löytämään hyvää oloa? 


Toivomme että saamme vastauksia niin väkivaltaa kokeneilta, kuin sitä käyttäneiltä henkilöiltä, jotka ovat toipuneet tai matkalla kohti väkivallatonta elämää. Sinun kokemuksesi antaa arvokasta tietoa turvallista elämää rakentaville. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu anonyymisti. Vastauksia käytetään väkivaltatyön kehittämisen tukena ja vaikuttamistyössä. 


Mahdollisesti myös tutkimuksen tekemiseen (5.3.2019). 

Ikäni tällä hetkellä

Sukupuoli

Asuinalue

Suhteeni väkivaltaan

Kenelle kerroit väkivallasta? Voit valita useita eri vaihtoehtoja.

Mikä sai sinut hakemaan apua? Valitse kolme sinulle tärkeintä vaihtoehtoa.

Mistä sait apua? Voit valita useita vaihtoehtoja.

Mikä tuki toipumistasi? Valitse kolme sinulle tärkeintä asiaa.

Mitä yhteiskunnassa tulisi tehdä väkivallan vähentämiseksi?

Palautetta (kysely herätti minussa...)

Väkivalta huolestuttaa minua, toivon että minuun ollaan yhteydessä - jätä yhteystietosi alle. 

Nettiturvakoti.fi chat palvelee jokaisena arkipäivänä. Apua tarjoaa myös maksuton Nollalinja p. 080 005 005. Akuutissa vaaratilanteessa ota yhteys poliisiin.

Kiitos vastauksestasi! 

Ensi- ja turvakotien liitto juhlii tänä vuonna 40-vuotista väkivaltatyötä. Kokoamme vastausten pohjalta tietoa väkivaltatyön kehittämiseksi edelleen vastaamaan väkivallan kokijoiden ja tekijöiden tarpeita, turvallisen elämän rakentamiseksi. Tuloksia jaetaan vuoden aikana myös blogikirjoituksissa ja sosiaalisen median päivityksissä. Seuraa keskustelua seuraavilla tunnisteilla #sinäselvisit #uskallapuhua #vv40v #turvassatänään #safetyismyright 

Lisätietoja: asiantuntija Johanna Matikka p. 050 3738 506 tai johanna.matikka@etkl.fi.

0%